rent a boat Τουρισμός

Rent a boat: οι λόγοι αύξησης της νέας μόδας στην Ελλάδα

Οι ενοικιάσεις σκαφών στην Ελλάδα έχουν πλέον γίνει must. Όλο και περισσότεροι Έλληνες αλλά και ξένοι που επισκέπτονται τη χώρα μας προσανατολίζονται στο rent a boat ως μια εξαιρετική επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Παρέες, ζευγάρια και οικογένειες με παιδιά απευθύνονται σε πρακτορεία για rent a boat, όπου νοικιάζουν ιστιοπλοϊκά και φουσκωτά σκάφη που θα κάνουν τις διακοπές τους αξέχαστες, μια μοναδική εμπειρία ζωής. Ποιοι είναι, όμως, οι λόγοι της δημοφιλίας αυτού του φαινόμενου εκτός φυσικά από τη μεγάλη αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα; Οι λόγοι αυτοί εξηγούν όλα όσα μπορείτε να κάνετε με ένα σκάφος και είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψουν από την πρώτη στιγμή.

Island Hopping

Οι διακοπές, στις οποίες ο ταξιδιώτης επισκέπτεται παραπάνω από ένα νησιά αντί να μένει σε ένα μέρος, είναι ιδανικές στην Ελλάδα και θεωρούνται μια απαραίτητη εμπειρία για όποιον έρχεται σε αυτή το καλοκαίρι. Τόσο τα νησιά του Ιονίου όσο και του Αιγαίου βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους (ακόμα και μόλις λίγα λεπτά με το πλοίο). Έτσι, με το rent a boat μπορεί κανείς κάθε μέρα να βρίσκεται σε διαφορετικό νησί που έχει κάτι ξεχωριστό να του προσφέρει χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει καινούρια εισιτήρια. Το island hopping δεν ήταν ποτέ απλούστερο.

Οικονομικές προσφορές

Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο, μα είναι η αλήθεια. Το rent a boat in Greece είναι ένας πολύ οικονομικός τύπος διακοπών. Η τιμή για την ενοικίαση ενός σκάφους, εφόσον διαιρεθεί ανά ημέρα και ανά άτομο, είναι πολύ προσιτή για όλους, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπάρχουν τα επιπλέον έξοδα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και της διαμονής, κόστος που μπορεί να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν.

rent a boat in GreeceΝέοι ανεξερεύνητοι προορισμοί

Η αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα να ξεπηδήσουν πολλοί καινούριοι νησιωτικοί προορισμοί σε διάφορα σημεία. Πανέμορφα, ήσυχα και κυρίως αυθεντικά μικρά νησάκια είναι η καλύτερη επιλογή διακοπών για όσους θέλουν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν στιγμές ιδιωτικότητας και επιστροφής στη φύση. Τα νησιά αυτά είναι συχνά πολύ δύσκολο να γίνουν πόλος έλξης με βάση τα αραιά δρομολόγια των εταιρειών. Όμως, τα ανακαλύπτει ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός τουριστών λόγω του rent a boat. Με το σκάφος είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς αχαρτογράφητους παραδείσους σε κάθε γωνιά της Μεσογείου.

Διάθεση για περιπέτεια

Ο συμβατικός τουρισμός έχει τελειώσει και αυτό αποτυπώνεται στις ενοικιάσεις σκαφών. Ο κόσμος θέλει να γνωρίσει καινούρια πράγματα, να πειραματιστεί, να ξεφύγει από το παλιό και να ζήσει την περιπέτεια σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Υπάρχει καλύτερος τρόπος γι’ αυτό από το rent a boat; Οι ταξιδιώτες δαμάζουν τη θάλασσα, κολυμπούν σε κρυστάλλινα νερά και κάνουν ηλιοθεραπεία σε παραλίες που κανείς άλλος δεν έχει επισκεφτεί. Μακριά από το μαζικό τουρισμό και τα πλήθη, με πλήρη ευελιξία και αυθορμητισμό. Αυτό είναι το rent a boat. Μια ευκαιρία να δραπετεύσει κανείς έξω από τα όριά του με απόλυτη όμως ασφάλεια. Μια παρορμητική και γεμάτη ενέργεια ανάσα ζωής μακριά από την πεπατημένη και τη ρουτίνα.