Σπίτι

Ξύλινα παντζούρια: 4 tips για να επιλέξετε τα καλύτερα

Η αγορά ξύλινων παντζουριών δεν είναι κάτι εύκολο. Πρόκειται για κομμάτια υψηλής αισθητικής αξίας που αναβαθμίζουν και αυξάνουν την αξία ενός σπιτιού. Σε αυτή την επιλογή, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να απευθυνθείτε στον σωστό κατασκευαστή, ώστε τα ξύλινα παντζούρια να είναι κατασκευασμένα με βάση υψηλά standards, να εφαρμόζουν σωστά και να χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα. Αυτό δεν είναι κάτι αυτονόητο. Τα παράθυρα από ξύλο απαιτούν τέχνη που πολλοί δεν τη γνωρίζουν. Αν, όμως, είναι ποιοτικά, θα σας ανταμείψουν με τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους και την ασύγκριτη ομορφιά τους. Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά τους, ώστε να απολαύσετε όλα τα οφέλη των ξύλινων παντζουριών και να μη μετανιώσετε για μια λάθος επιλογή.

Καθορίστε το budget

Οπωσδήποτε, η τιμή δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριό σας. Τα ξύλινα παντζούρια μπορεί να είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα συνθετικά, έχουν όμως πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής με τη σωστή συντήρηση. Συνεπώς, η απόσβεση θα έρθει άμεσα, ακόμα και αν η αρχική δαπάνη είναι ακριβότερη. Αντίθετα, αν τα παντζούρια είναι πολύ φθηνά, αυτό θα πρέπει να σας προβληματίσει σχετικά με την ποιότητα του ξύλου και τη διαδικασία παραγωγής τους.

Η λέξη budget με τουβλάκια

Απευθυνθείτε στον κατασκευαστή

Αντί να αγοράσετε ξύλινα παντζούρια από κάποιο κατάστημα, είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε απευθείας στον κατασκευαστή. Αυτό θα σας γλιτώσει πολλά χρήματα, αφού η τιμή των παντζουριών δεν θα περιλαμβάνει και το επιπλέον κόστος του μεσάζοντα. Παράλληλα, ο κατασκευαστής μπορεί να σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για την επιλογή του κατάλληλου τύπου παντζουριών και τη συντήρησή τους.

Άνδρας με σφυρί επεξεργάζεται ξύλο

Συνυπολογίστε το συνολικό πακέτο

Όταν συγκρίνετε προσφορές για ξύλινα παντζούρια, είναι σημαντικό να συνυπολογίζετε το συνολικό πακέτο, το οποίο συχνά δεν αναγράφεται ολοκληρωμένα. Έτσι, η τοποθέτηση είναι κομβικό στοιχείο του τελικού προϊόντος, αφού απαιτεί γνώσεις και εμπειρία. Αν δεν περιλαμβάνεται στην τιμή, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον άλλο τεχνικό, οπότε το κόστος θα ανέβει και μπορεί η εργασία να μην ολοκληρωθεί σωστά. Άλλωστε, η σωστή εφαρμογή είναι αυτή που θα προσφέρει το επιθυμητό επίπεδο ηχομόνωσης και θερμομόνωσης. Επίσης, ένα άλλο θέμα είναι να περιλαμβάνεται και η εγγύηση καθώς και η δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης, ώστε να μπορείτε αμέσως να διορθώσετε κάποιο πιθανό πρόβλημα στο παντζούρι.

Ξύλινα παντζούρια

Ενημερωθείτε για τον κατασκευαστή

Προτού προχωρήσετε στην αγορά, μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μπορείτε για τον κατασκευαστή. Ενημερωθείτε για τα πρότυπα πιστοποίησης που ακολουθεί, τα υλικά και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί και την εμπειρία που έχει. Τα online reviews είναι, επίσης, μια πολύ καλή πηγή, για να βεβαιωθείτε ότι τα ξύλινα παντζούρια που θέλετε να αγοράσετε είναι ποιοτικά και παρουσιάζουν την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

Εργαζόμενος εργοστασίου επεξεργασίας ξύλου