χαλιά κουζίνας Σπίτι

4 χρήσιμα tips για να διαλέξετε χαλιά κουζίνας

Είτε είναι ένα μακρόστενο χαλί μεταξύ της νησίδας και των ντουλαπιών, ένα μικρό χαλί μπροστά από το νεροχύτη, ή ένα χαλί πλήρους μεγέθους που καλύπτει όλο το δάπεδο της κουζίνας, η προσθήκη ενός χαλιού στην κουζίνα σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα, θαλπωρή και άνεση στο χώρο. Και ενώ μπορεί τα χαλιά κουζίνας να φαίνονται παράξενη επιλογή σε μερικούς ανθρώπους, επειδή ο χώρος είναι επιρρεπής στη βρωμιά, αν επιλέξετε το σωστό είδος χαλιού, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Να τι πρέπει να προσέξετε.

Το μέγεθος

Πρώτο βήμα: Μετρήστε το χώρο σας. Τα ορθογώνια χαλιά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπροστά από το νεροχύτη σας έχουν συνήθως στάνταρ μέγεθος, οπότε πρέπει να διαπιστώσετε αν η κάλυψη σας κάνει. Αν ψάχνετε για χαλί που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του δαπέδου, τότε βεβαιωθείτε ότι το μέγεθός του φτάνει κάτω από το τραπέζι, ώστε και τα τέσσερα πόδια των καρεκλών να πατούν πάνω του. Πρόκειται για ένα τρικ που δεν έχει σχέση μόνο με την αισθητική, αλλά προστατεύει και το πάτωμα από το σύρσιμο των καρεκλών.

Το υλικό

Γενικά, τα χαλιά με επίπεδη ύφανση είναι η καλύτερη επιλογή για κουζίνες, καθώς τείνουν να είναι πιο εύκολο να καθαριστούν από τα χαλιά με υψηλότερο σωρό. Τα χαλιά που διατίθενται στο εμπόριο ως χαλιά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου (συνήθως κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο) είναι μια εξαιρετική επιλογή, επειδή οι ίνες δεν απορροφούν υγρασία. Από την άλλη, ένα βαμβακερό χαλί είναι επίσης μια καλή επιλογή για μικρότερα χαλιά που πλένονται στο πλυντήριο. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να διαβάσετε τις οδηγίες φροντίδας και καθαρισμού, πριν αγοράσετε το χαλί, για να γνωρίζετε ακριβώς υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να καθαριστεί.

Αντιολισθητική επιφάνεια

Εάν το χαλί δεν έχει αντιολισθητική επιφάνεια, είναι πολύ πιθανό να προκληθούν ατυχήματα στην κουζίνα, ειδικά αν το δάπεδο είναι από μάρμαρο ή ξύλο. Τα περισσότερα χαλιά κουζίνας έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά μπορείτε κι εσείς να προσθέσετε αντιολισθητικό πάτο, αφού αγοράσετε το χαλί.

Η διακόσμηση της κουζίνας

Η ομορφιά ενός χαλιού είναι ότι είναι ένας οικονομικός τρόπος, για να αλλάξετε την εμφάνιση του χώρου! Εάν θέλετε να δώσετε ζωηρότητα στην κουζίνα, επιλέξτε ένα από τα χρώματα που υπάρχουν ήδη σε αυτή αλλά σε κάποιο έντονο μοτίβο και ιδιαίτερο σχέδιο. Εάν χρειάζεστε μια ένεση χρώματος, μπορείτε να διαλέξετε ένα χαλί σε φωτεινό χρώμα που θα αλλάξει τους χρωματικούς τόνους στο χώρο. Πάντως, καλό είναι να αποφύγετε τα χαλιά σε πολύ ανοιχτές αποχρώσεις, γιατί θα λερώνονται εύκολα. Άλλωστε, τα δάπεδα στις κουζίνες είναι συνήθως ανοιχτόχρωμα, οπότε μπορείτε να δημιουργήσετε την επιθυμητή αντίθεση, που όλοι οι interior designers θέλουν, με ένα χαλί σε σκούρο χρώμα, μονόχρωμο ή με γεωμετρικά μοτίβα.

 

Δείτε όλη την συλλογή για χαλιά κουζίνας στον ColoreColori.gr