Σπίτι

4 τρόποι να μειώσουμε την κατανάλωση στα χαρτικά

 

 

Σε μια εποχή, όπου η ανακύκλωση είναι μία από τις βασικότερες αξίες για τη διάσωση του πλανήτη. Η υπερβολική κατανάλωση χαρτικών ειδών μπορεί να βλάψει το περιβάλλον σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι φανταζόμαστε. Η ανεξέλεγκτη υλοτομία έχει κάνει πλέον σαφείς τις δυσάρεστες επιπτώσεις της στην εξαφάνιση ολόκληρων τετραγωνικών εκταρίων δασών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ισορροπία της γης. Τα χαρτικά είναι, φυσικά, απαραίτητα σε κάθε νοικοκυριό, τόσο στην καθημερινότητα όσο και σε πιο βαριές δουλειές, όμως το ζητούμενο είναι να καταφέρουμε να μειώσουμε τη χρήση τους και να την αντικαταστήσουμε με άλλες εναλλακτικές που είναι εξίσου αποδοτικές για την καθαριότητα του χώρου. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτό το στόχο.

Wettex

Το χαρτί κουζίνας χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό, για να σκουπίσουμε την υγρασία σε διάφορα σημεία, όπως γύρω από το νεροχύτη ή το τραπέζι. Η χρήση αυτή μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί με πανί τύπου Wettex. Το Wettex είναι πολύ πιο απορροφητικό από τα χαρτικά, αλλά επειδή πλένεται, μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί πολλές φορές χωρίς να χαλάσει. Παράλληλα, μπορείτε να το έχετε μόνιμα ανοιχτό σε κάποιο σημείο που μαζεύει υγρασία, όπως κάτω από τα πιάτα που στραγγίζουν μετά το πλύσιμο, ώστε να μη χρειάζεται να σκουπίζετε συνεχώς. Άλλωστε, βγαίνει σε χαρούμενα χρώματα που ταιριάζουν σε όλες τις κουζίνες.

 

Ostrianet.gr - WETTEX MAXI 26X31 VILEDA

Εφημερίδα

Γνωρίζατε ότι μια παλιά εφημερίδα μπορεί να κάνει θαύματα στο καθάρισμα των τζαμιών κάθε είδους; Όπως θα έχετε παρατηρήσει, το χαρτί κουζίνας αφήνει πολλά υπολείμματα και τα παράθυρα ή οι καθρέπτες σας δεν είναι ποτέ πεντακάθαροι, αλλά με μια αδιόρατη μουτζούρα. Αν, όμως, έχετε μια παλιά εφημερίδα σπίτι σας, τότε αντί να την πετάξετε μπορείτε να της δώσετε ένα νέο ρόλο. Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά καθαρίζει τα τζάμια και θα χαρείτε που θα κάνετε ανακύκλωση… σπιτική.

Πανί με μικροΐνες

Το πανί με μικροΐνες είναι μια εξαιρετική εφεύρεση που θα σας λύσει τα χέρια. Εφαρμόζοντας επαναστατική σύνθεση που έχει φτιαχτεί με βάση τη νανοτεχνολογία, μπορεί να καθαρίσει οποιαδήποτε επιφάνεια με ένα απλό πέρασμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείτε με αυτό να καθαρίζετε διάφορα σημεία, στα οποία προτιμούσατε το χαρτί κουζίνας. Μάλιστα, δεν αφήνει υπολείμματα, οπότε είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, ενώ μπορεί να πλυθεί και στο πλυντήριο.

 

Ostrianet.gr - ΠΑΝΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΪΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

Χαρτοπετσέτες

Είναι εντυπωσιακό το πόσες φορές αναγκαζόμαστε να πετάξουμε μια χαρτοπετσέτα μετά το φαγητό, η οποία έχει λερωθεί ελάχιστα ή και καθόλου. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι να αντικαταστήσετε τις χαρτοπετσέτες με υφασμάτινες πετσέτες. Κάτι άλλο πολύ εύκολο είναι να χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες μονής όψης ή από ανακυκλωμένο χαρτί. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, χρειάζονται πράγματι οι χαρτοπετσέτες διπλής όψης από χοντρό λευκό χαρτί.