ορθοπεδικα στρωματα Σπίτι

4 λόγοι να επιλέξετε ορθοπεδικά στρώματα

Όταν κανείς σκέφτεται να αγοράσει στρώμα, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα βασικό δίλημμα. Να πάρω μαλακό ή σκληρό στρώμα; Αυτό στην ορολογία των στρωμάτων ύπνου μεταφράζεται ως το δίλημμα ανάμεσα στα ορθοπεδικά στρώματα και τα στρώματα αφρού. Οι ειδικοί στα στρώματα ύπνου της Delta Strom μας βοηθήσαν να τα ξεχωρίσουμε. Πρόκειται για τις δύο βασικότερες κατηγορίες, αλλά σαφώς υπάρχουν και άλλα είδη, όπως τα στρώματα με latex. Όμως, τα ορθοπεδικά στρώματα με συνδεδεμένα ελατήρια και τα στρώματα με αφρώδη υλικά, όπως το γνωστότερο και δημοφιλέστερο memory foam, είναι τα δύο άκρα ανάμεσα στα σκληρά και τα μαλακά στρώματα, οπότε η συζήτηση είναι λογικό να κινείται γύρω από αυτούς τους άξονες.

Πρέπει, λοιπόν, αρχικά κανείς να αποφασίσει αν θέλει στρώμα με ελατήρια, το οποίο θα είναι πιο σκληρό, ή στρώμα με αφρώδη υλικά, το οποίο θα είναι πιο μαλακό. Ας δούμε παρακάτω ποιοι είναι οι τέσσερις σημαντικότεροι λόγοι να επιλέξετε ορθοπεδικό στρώμα.

Θα βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας

Έχετε παρατηρήσει πόσο καλή και ευθυτενή στάση σώματος έχουν οι επαγγελματίες στρατιώτες, οι οποίοι εκ των πραγμάτων κοιμούνται σε σκληρά κρεβάτια; Αυτό συμβαίνει επειδή η σκληρή επιφάνεια δεν επιτρέπει στο σώμα να βουλιάξει και έτσι το αναγκάζει να παραμένει ευθύ και ίσιο τόσο στην ξαπλωτή όσο και στην όρθια θέση. Φυσικά, τα ορθοπεδικά στρώματα δεν συγκρίνονται με τα σκληρά κρεβάτια του στρατού, αφού είναι ειδικά σχεδιασμένα, για να υποστηρίζουν την πλάτη χωρίς όμως να είναι άκαμπτα και να ασκούν υπερβολική αντίσταση στις καμπύλες του σώματος.

ορθοπεδικα στρωματα καλυτερη σταση σωματος

Θα κοιμάστε καλύτερα

Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, οι οποίοι δεν μπορούν να κοιμηθούν καλά, όταν ξαπλώνουν σε ένα μαλακό στρώμα. Αισθάνονται ότι για κάθε κίνηση πρέπει να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μπορέσουν να στηριχθούν, και αυτή η αίσθηση βουλιάγματος τελικά τους προκαλεί πόνους. Αν ανήκετε σε αυτή την ομάδα ανθρώπων, τότε ένα ορθοπεδικό στρώμα κυριολεκτικά θα σας σώσει. Θα αισθάνεστε ότι λαμβάνετε την κατάλληλη υποστήριξη στην πλάτη, τη μέση και τον αυχένα, οπότε ο ύπνος σας θα καλυτερεύσει θεαματικά.

ορθοπεδικα στρωματα για καλυτερο υπνο

Θα ξοδέψετε λιγότερα χρήματα

Μπορεί τα ορθοπεδικά στρώματα να είναι πιο ακριβά από τα ανατομικά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελούν μια πιο ακριβή επένδυση. Το αντίθετο μάλιστα. Επειδή η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μεγαλύτερη από τα μαλακά στρώματα, είναι πολύ πιο προσιτή επιλογή, με την οποία θα κοιμάστε για πολύ περισσότερα χρόνια με υγεία και ασφάλεια.

ορθοπεδικα στρωματα με λιγοτερα χρηματα

Θα πείτε αντίο στους πόνους στην πλάτη

Αφήσαμε για τελευταίο το σημαντικότερο ίσως πλεονέκτημα των ορθοπεδικών στρωμάτων. Τα σκληρά στρώματα με ελατήρια προτείνονται από τους ορθοπεδικούς σε όλο τον κόσμο για τους ανθρώπους, οι οποίοι υποφέρουν από χρόνιους πόνους στην πλάτη. Η στιβαρή στήριξη που προσφέρουν αυτά τα στρώματα στην σπονδυλική στήλη είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε, για να σταματήσετε να έχετε το άσχημο συναίσθημα του να ξυπνάτε και να πονάει όλο σας το σώμα.