Σπίτι

4 ασύγκριτα πλεονεκτήματα που έχουν τα σαλόνια με ανοιχτές κουζίνες

Τα σαλόνια με ενιαίες κουζίνες είναι πλέον βασική προϋπόθεση στις καινούργιες πολυκατοικίες αφου εξοικονομούν χώρο. Σίγουρα, η ενιαία σάλα έχει ορισμένα μειονεκτήματα. Όπως για παράδειγμα οι μυρωδιές από το μαγείρεμα που μεταφέρονται και στο σαλόνι. Ή ότι πρέπει να παραμένει η κουζίνα τακτοποιημένη, έτσι ώστε να μη χαλάει την εικόνα του σαλονιού. Αυτά είναι, όντως, αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν συνιστούν ένα ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί κατά τη φάση μιας ανακαίνισης. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα της ανοιχτής κουζίνας είναι τόσα πολλά που σαφώς υπερτερούν.

Μεγαλώνει το χώρο

Όλοι έχουμε μπει κάποια στιγμή σε ένα σπίτι, το οποίο νιώθουμε ότι έχει πνιγηρή ατμόσφαιρα. Μικρό σαλόνι, στο οποίο προσπαθούν να στριμωχτούν ο καναπές, το τραπέζι, η βιβλιοθήκη και η τραπεζαρία. Από την άλλη μια μικρή κουζίνα που δεν βολεύει κανέναν. Αντίθετα, σε έναν ενιαίο σαλόνι με κουζίνα, ο χώρος όχι μόνο μοιάζει μεγαλύτερος αλλά είναι και μεγαλύτερος. Αξιοποιείται και το παραμικρό τετραγωνικό εκατοστό ενώ δεν χρειάζεται να υπάρχουν και δύο τραπέζια, ένα για την κουζίνα και ένα για την τραπεζαρία.

Konstantaras.net - Έπιπλα - Κουζίνα Ενιαία

Δημιουργεί μια οικεία ατμόσφαιρα

Μπορεί η ανοιχτή κουζίνα να κατηγορείται ότι μεταφέρει μυρωδιές στο σαλόνι. Όμως μαζί με αυτό το γεγονός υπάρχει και μια ακόμα αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Το να μαγειρεύει κανείς σε έναν ανοιχτό χώρο, στον οποίο το σαλόνι που είναι για τους καλεσμένους, είναι ενωμένο με την κουζίνα που είναι για την προετοιμασία του φαγητού, δημιουργεί μια ασύγκριτη αίσθηση οικειότητας και χαλαρής ατμόσφαιρας που είναι στοιχείο της μοντέρνας διαβίωσης.

Είναι βολική

Όταν η κουζίνα είναι ενιαία με το σαλόνι, η μετακίνηση από το ένα δωμάτιο στο άλλο, η μεταφορά των πραγμάτων και των φαγητών είναι πολύ πιο εύκολη. Επίσης αν έχετε παιδιά ή και καλεσμένους θα έχετε οπτική επαφή μαζί τους. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγχετε τα παιδιά πιο εύκολα και θα περνάτε περισσότερη ώρα με τους καλεσμένους σας.  Έτσι είναι πολύ καλύτερα και για εσάς από το να είστε απομονωμένοι σε ένα άλλο δωμάτιο σε άλλο σημείο του σπιτιού.

Konstantaras.net - Κουζίνα Με Μοντέρνο Σαλόνι

Εύκολη προσαρμογή του χώρου

Αν σας ανησυχεί  η ενδεχόμενη ακαταστασία που υπάρχει πάντα σε μια κουζίνα μετά το μαγείρεμα, τότε τα νέα είναι καλά. Τα σαλόνια που είναι ενωμένα με τις κουζίνες επιδέχονται πολλές παρεμβάσεις. Ο χώρος μπορεί να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που θα του επιτρέπει να κρύβει τις όποιες προβληματικές περιοχές. Έπιπλα μέσου ύψους ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα εξασφαλίζουν την οπτική απομόνωση του νεροχύτη. Ενώ πολύ σημαντικό είναι να ενισχύσετε την κουζίνα με μεγάλους πάγκους εργασίας, ώστε να δουλεύετε άνετα και να μπορείτε στη συνέχεια να τακτοποιείτε τα πάντα με ευκολία. Σε αυτό, είναι απαραίτητοι και διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι, όπως ντουλάπια και ράφια. Τέλος, με κρεμαστά φωτιστικά πάνω από το τραπέζι της κουζίνας που μπορεί να λειτουργεί και ως τραπεζαρία, θα τραβήξετε την προσοχή στα δυνατά σημεία του χώρου.