Μόδα

Χαμηλές τιμές μανικιούρ: τι πρέπει να προσέξετε για να μην έχετε σοβαρά προβλήματα

Όλες θέλουμε να φτιάχνουμε τα νύχια μας όσο πιο συχνά γίνεται. Κακά τα ψέματα, το αποτέλεσμα που πετυχαίνει μια έμπειρη τεχνίτρια δεν συγκρίνεται με τη δουλειά που θα κάνουμε μόνες μας, ενώ φυσικά και η ποικιλία σε βερνίκια στα nail studios είναι τεράστια. Ευτυχώς, ο ανταγωνισμός στα κομμωτήρια και τα nail studios είναι μεγάλος, οπότε οι τιμές για μανικιούρ και πεντικιούρ έχουν πέσει αισθητά. Έτσι, είναι πλέον εφικτό για τις περισσότερες να απολαύσουν αυτή τη μικρή πολυτέλεια. Το θέμα, όμως, είναι πως πρέπει να προσέξουμε πολύ πού θα πάμε. Οι χαμηλές τιμές μανικιούρ μπορεί να κρύβουν ορισμένους κινδύνους που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, αν δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τα νύχια μας. Πριν εμπιστευθείτε, λοιπόν, τα άκρα σας σε κάποια τεχνίτρια, καλό είναι να ελέγξετε τα παρακάτω και να μην ντραπείτε να ρωτήσετε.

Αποστείρωση εργαλείων

Το θέμα αυτό είναι και το σημαντικότερο, επειδή άπτεται της υγείας μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι περισσότερο ζήτημα αισθητικής, όμως η αποστείρωση των εργαλείων είναι ο νούμερο ένα κανόνας υγιεινής. Τα εργαλεία του μανικιούρ και κυρίως το ψαλίδι για τα πετσάκια και ο τροχός πρέπει μετά από κάθε χρήση να αποστειρώνονται στον κλίβανο, για να μη μεταδοθούν μικρόβια. Διαφορετικά, μπορεί να πάθετε πολύ σοβαρή μόλυνση στα νύχια και τους γύρω ιστούς. Ρωτήστε, λοιπόν, με ποιο τρόπο αποστειρώνουν τα εργαλεία και μετά ελέγξτε το με τα ίδια σας τα μάτια.

gel brisa bond βαση νυχιων

Βάση

Η εφαρμογή βάσης πριν από το βάψιμο του νυχιού με βερνίκι δεν γίνεται μόνο για να κρατήσει περισσότερο το βερνίκι. Γίνεται κυρίως, για να μην απορροφήσει το νύχι χρωστικές ουσίες από το μανό, ειδικά αν αυτό είναι σκούρο, και κιτρινίσει. Οπότε ζητήστε από την τεχνίτρια να περάσει οπωσδήποτε πρώτα το νύχι με μια στρώση βάσης.

Top coat

Το κυριότερο σταθεροποιητικό στο μανικιούρ είναι το top coat. Αν είναι καλής ποιότητας, θα νιώσουμε αμέσως ότι παγώνει το νύχι και στεγνώνει το βερνίκι μέσα σε λίγα μόλις λεπτά χαρίζοντάς του λάμψη. Αν, όμως, δεν είναι καλής ποιότητας ή είναι πολυκαιρισμένο, τότε απλώς θα παχύνει το νύχι, θα το κάνει να κολλάει και δεν θα στεγνώνει με τίποτα ακόμα και πολλές ώρες μετά. Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να αγοράσετε ένα δικό σας επαγγελματικό top coat, για να μην έχετε… παρατράγουδα.

βερνικια νυχιων creative play

Βερνίκια

Το νύχι είναι ένας ζωντανός οργανισμός με πόρους, ο οποίος απορροφάει σε κάποιο βαθμό τις ουσίες από το βερνίκι που του εφαρμόζουμε πάνω του. Συχνά, λοιπόν, για να πέσει η τιμή του μανικιούρ, χρησιμοποιούνται μανό, τα οποία είναι παλιά ή περιέχουν βαριά χημικά. Προτιμήστε nail studios που χρησιμοποιούν τις κλασικές επαγγελματικές μάρκες, αλλά ταυτόχρονα παρατηρήστε το βερνίκι στη χρήση του. Αν μυρίζει έντονα ή είναι πολύ πηχτό, καλύτερα να το αποφύγετε.

Αν ψάχνετε χαμηλές τιμές σε βερνίκια νυχιών για μανικιούρ και πεντικιούρ, δείτε τα μοναδικά προϊόντα της Creativegroup.gr