Σπίτι

Σαλόνια: Οι 6 τάσεις διακόσμησης για το 2021 που μας εντυπωσιάζουν

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε στο προσκήνιο περισσότερο από ποτέ το σπίτι μας. Η διαμόρφωσή του σε έναν χώρο θαλπωρής και ζεστασιάς έγινε το πρωταρχικό μας μέλημα. Το σαλόνι έπαιζε πάντα τον κυρίαρχο ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Αποτελώντας τον χώρο, στον οποίο περνάμε τον περισσότερο ποιοτικό μας χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, το σαλόνι βρίσκεται στο επίκεντρο της διακόσμησης. Φέτος, παρά ποτέ, θέλουμε να εμφυσήσουμε στη διακόσμηση και ένα στοιχείο νεωτερικότητας που θα μας κάνει να δούμε το σπίτι μας με άλλο μάτι και να πάψουμε να βαριόμαστε μέσα σε αυτό. Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα το πετύχουμε με βάση τις τάσεις διακόσμησης για σαλόνια το 2021.

Τα χρώματα της χρονιάς

Φέτος, το Ινστιτούτο Pantone έκανε το ασυνήθιστο βήμα να κατονομάσει δύο χρώματα ως τις αποχρώσεις του έτους:

Το φωτεινό κίτρινο και το ανοιχτό γκρι.

konstantaras.net - Σαλόνια - Σύνθεση Άδωνις

Η επιλογή δύο ανεξάρτητων χρωμάτων υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο τα διάφορα στοιχεία συνδυάζονται, για να εκφράσουν ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας που φέρνει έναν αέρα ανανέωσης. Πρόκειται για δύο αποχρώσεις, οι οποίες στον συνδυασμό τους μαγνητίζουν τα βλέμματα. Με την εισαγωγή τους σε έναν χώρο, όπως είναι το σαλόνι, θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά.

Στυλ εξοχικής κατοικίας

Το στυλ εξοχικής κατοικίας (Cottagecore) είναι κάτι που ξεκίνησε ως πολύ απλοϊκό, αλλά μπορεί επίσης να συνδυαστεί με πινελιές αίγλης, για να δημιουργήσει ένα πολυτελές παραδοσιακό σαλόνι. Κομψό στυλ, vintage έπιπλα και χρυσά αξεσουάρ είναι εύκολοι τρόποι, για να δώσετε σάρκα και οστά σε αυτό το ύφος που είναι τόσο κλασικό όσο και μοντέρνο.

Το αγαπημένο vintage

Αντίκες, ρετρό κομμάτια και παλιά έπιπλα έχουν όλα τη θέση τους σε μια vintage διακόσμηση. Το κλειδί για αυτήν την προσέγγιση είναι να παρέχει άφθονη αντίθεση. Προσθέστε μερικά πολυτελή στοιχεία, όπως πλούσια υφάσματα και έντονο φωτισμό, για να δημιουργήσετε μια μοντέρνα νότα. Έτσι, το παλιό θα ενσωματώνεται με το καινούριο και δεν θα γίνεται ποτέ βαρετό.

Konstantaras.net - Καναπές Vintage Ειρήνη

Ζεστά χρώματα

Αυτός ο χειμώνας μας παρέχει την τέλεια δικαιολογία, για να μείνουμε στο σπίτι και να νιώσουμε άνετα. Ένας υπέροχος τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να ενσωματώσετε ζεστά χρώματα σε ένα χώρο με τα υφάσματα και τα έπιπλα. Τα ζεστά χρώματα δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα και είναι εξαιρετικά όχι μόνο τον χειμώνα, αλλά και τους ηλιόλουστους καλοκαιρινούς μήνες.

Μπορείτε να βρείτε ή να δημιουργήσετε τα δικά σας έπιπλα στην εταιρεία Konstantaras.