Σίτα μπλακονόπορτας Σπίτι

Σίτες παραθύρων: Πώς θα τις πλύνετε γρήγορα και χωρίς κόπο

Οι σίτες παραθύρων αποτελούν τον καλύτερο τρόπο να κρατήσουμε μακριά από το εσωτερικό του σπιτιού έντομα, σκόνη και βρομιές, έχοντας παράλληλα ανοιχτό το παράθυρο. Όμως, αν δεν είναι καθαρές, τότε πρακτικά απλά φέρνουμε πιο γρήγορα τη βρομιά μέσα. Και το πρόβλημα με τις σίτες είναι ότι βρομίζουν πολύ εύκολα, ακριβώς επειδή συγκεντρώνουν όλη τη σκόνη και τη γύρη στο πλέγμα τους.

Πλύσιμο σίτας με νερό και σαπουνάδα

Αν έχετε προσπαθήσει να πλύνετε τις σίτες με πανάκι, θα έχετε διαπιστώσει ότι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν κάποιοι τρόποι να τις καθαρίσετε πολύ πιο εύκολα και γρήγορα. Διαβάστε παρακάτω!

  • Σκουπίστε τη σίτα με την ηλεκτρική σκούπα

Πρόκειται για το σημείο με την περισσότερη σκόνη σε όλο το σπίτι. Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να ρουφήξετε αυτή τη σκόνη με την ηλεκτρική σκούπα. Διαφορετικά, κάθε προσπάθεια καθαρισμού θα είναι μάταιη. Αν δυσκολεύεστε με τη σκούπα, μπορείτε να αφαιρέσετε τη σκόνη και με ένα ειδικό πανί για την απορρόφησή της. Όμως, η σκόνη είναι τόσο πολλή, που θα πρέπει να αλλάξετε πολλά πανιά.

  • Ψεκάστε με νερό και σαπούνι

Σε ένα ψεκαστήρι, βάλτε χλιαρό νερό ανακατεμένο με απλό σαπούνι ή απορρυπαντικό. Ύστερα, ψεκάστε όλη τη σίτα πρώτα από τη μία πλευρά και έπειτα από την άλλη. Με το ίδιο σπρέι, μπορείτε να ψεκάσετε και τις άκρες των κουφωμάτων, ώστε να καθαρίσουν και αυτά και να μη λερώσουν ξανά τη σίτα. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να ξεκινάτε το καθάρισμα πάντα από την πλευρά που έχει την περισσότερη βρομιά, η οποία συνήθως είναι η εξωτερική. Έτσι, δεν θα κάνετε διπλή δουλειά.

  • Τρίψτε με μια καθαρή σκούπα

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο πάνω στη σίτα να υπάρχει κάποιος λεκές είτε από κουτσουλιά πουλιού είτε από ρετσίνι. Αν είναι σε δυσπρόσιτο σημείο, δεν χρειάζεται να κινδυνεύσετε, για να την φτάσετε με ένα πανί. Μπορείτε απλά, όταν είναι ακόμα βρεγμένη η σίτα από τον ψεκασμό, να τρίψετε το σημείο με μια καθαρή σκούπα.

  • Αφήστε τη να στεγνώσει

Είναι πολύ σημαντικό μετά τον καθαρισμό να αφήσετε τη σίτα να στεγνώσει επαρκώς με το παράθυρο ανοιχτό. Διαφορετικά, μπορεί να πιάσει μούχλα από τη συσσώρευση υγρασίας.

Σε κάθε περίπτωση, αν η σίτα αφαιρείται, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τη βγάλετε, να την πλύνετε με άφθονο νερό και έπειτα να την αφήσετε να στεγνώσει στον ήλιο. Μπορείτε να τη βρέξετε με το λάστιχο, όμως χωρίς πίεση, γιατί μπορεί να τρυπήσει ή να χαλαρώσουν οι ενώσεις της.

Ευχαριστούμε την ομάδα του alumin-smartline.gr για τις χρήσιμες πληροφορίες που μοιράστηκαν μαζί μας για να μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο!