Μόδα

Πως να ψωνίσετε γυναικεία ρούχα online χωρίς να χρειαστεί να τα επιστρέψετε

Τα ψώνια είναι αγαπημένη ασχολία για κάθε γυναίκα, και όχι μόνο. Πλέον έχουμε την ευκαιρία να μπορούμε να ψωνίζουμε online, χωρίς να περιμένουμε στις ουρές των δοκιμαστηρίων, ή να τρέχουμε από μαγαζί σε μαγαζί. Στους γρήγορους ρυθμούς που απαιτεί πλέον η καθημερινότητα γλιτώνουμε πολύ χρόνο. Οι online αγορές όμως έχουν άλλους “κινδύνους”. Γι αυτό φτιάξαμε αυτό τον οδηγό για να μπορέσετε να ψωνίσετε γυναικεία ρούχα online, χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψετε αυτά που αγοράσατε ώστε να αλλαχθούν.

Ελέγξτε τα μεγέθη και τις μετρήσεις

κρεμάστες με ρούχα

Δείτε τις μετρήσεις ύψους του κάθε μοντέλου στην εικόνα και προσέξτε αν φοράει τακούνια ή φλατ παπούτσια. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το μέγεθος μιας φούστας, ενός παντελονιού ή φορέματος. Για παράδειγμα, μια φούστα που φαίνεται να είναι πάνω από το γόνατο σε ένα ψηλό μοντέλο ενδεχομένως να φτάνει στη γάμπα ενός πιο μικρόσωμου ανθρώπου. Για να ψωνίσετε online ένα γυναικείο cropped παντελόνι και έχετε μικρό ανάστημα, επιλέξτε ένα κάπρι παντελόνι που φοράει το μοντέλο.

Δείτε τα βίντεο

Σε πολλές σελίδες που μπορείτε να ψωνίσετε γυναικεία ρούχα online υπάρχουν βίντεο. Το μοντέλο φοράει το ρούχο που σας ενδιαφέρει και μπορείτε να δείτε στο βίντεο το βάρος, την ποιότητα και το πως “γράφει”. Τα βίντεο αυτά είναι εξαιρετικά βοηθητικά για να πάρετε μια ιδέα από τον “αέρα” του ρούχου πριν το αγοράσετε.

Μετρήστε τις διαστάσεις σας

μεζούρα μέτρησης

Ο νούμερο ένα κανόνας για να κάνετε τα ψώνια σας online είναι να έχετε μετρήσει πολύ προσεκτικά τις διαστάσεις σας. Σχεδόν σε όλα τα διαδικτυακά μαγαζιά υπάρχουν οδηγοί μεγεθών για να δείτε το νούμερό σας και να το επιλέξετε στην αγορά του ρούχου. Βέβαια, ελέγξτε και την φόρμα του ρούχου της αρεσκείας σας, γιατί μπορεί να είναι φαρδιάς ή στενής γραμμής.

Αξεσουάρ: Προσοχή στο μέγεθος

Είτε μιλάμε για παπούτσια, τσάντες, ή κοσμήματα, πρέπει να δείτε με προσοχή τις διαστάσεις τους. Όταν ένας πελάτης ψωνίζει γυναικεία ρούχα online μπορεί να δει την εικόνα του προϊόντος σε ένα κενό φόντο, χωρίς κάποιο άλλο αντικείμενο δίπλα για να συγκρίνει το μέγεθος. Έτσι, κινδυνεύει να αγοράσει μια τσάντα που δεν χωράει ούτε τα κλειδιά του, ή ankle-high μπότες που τελικά φτάνουν ως τον αστράγαλο!

Αγοράστε μαζικά και προσέξτε τις πολιτικές επιστροφών

Ένα εξαιρετικά έξυπνο tip για να ψωνίσετε ρούχα online είναι να κάνετε μία μεγάλη αγορά πολλών αντικειμένων. Τα περισσότερα online καταστήματα δεν χρεώνουν μεταφορικά ή επιστροφές για μεγάλες παραγγελίες, οπότε σίγουρα συμφέρει την τσέπη σας! Επίσης, προτού προχωρήσετε σε αγορά των ρούχων που έχετε επιλέξει, ελέγξτε ποια είναι η πολιτική της εταιρείας για τις επιστροφές. Κάποια e-shops δεν επιβαρύνουν τον καταναλωτή, ενώ κάποια άλλα απαιτούν τη χρέωση του πελάτη.

 

Ακολουθώντας αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για να ψωνίσετε γυναικεία ρούχα online θα το απολαύσετε και θα έχετε στα χέρια σας τα προιόντα της αρεσκείας σας χωρίς να χρειαστεί να τα επιστρέψετε. Κι αν αυτό είναι απαραίτητο, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος επιστροφής αν δώσετε προσοχή στην παραγγελία και τον τρόπο αλλαγής των ρούχων της κάθε εταιρείας.