Τοποθέτηση πιάτων στο πλυντήριο πιάτων Σπίτι

Πως αποφεύγουμε τις επισκευές πλυντηρίων πιάτων; Σωστοί τρόποι χρήσης

Το πλυντήριο πιάτων είναι από τις πιο αγαπημένες συσκευές του νοικοκυριού. Μας εξυπηρετεί εξαιρετικά τόσο καθημερινά όσο και σε ιδιαίτερες περιστάσεις. Για παράδειγμα, μετά από ένα μεγάλο γεύμα με τους αγαπημένους μας! Γλιτώνουμε χρόνο απ’ το πλύσιμο των πιάτων, κάνουμε οικονομία στο νερό, και προστατεύουμε τα χέρια μας από τα απορρυπαντικά.Ποιοί είναι οι σωστοί τρόποι χρήσης του πλυντηρίου πιάτων; Πως μπορούμε να γλιτώσουμε αχρείαστα έξοδα για επισκευές πλυντηρίων;

 

Σε αυτό τον μίνι οδηγό θα μάθουμε έξυπνους τρόπους χρήσης ενός πλυντηρίου πιάτων για να το κρατήσουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση γίνεται. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές είναι βέβαιο πως θα αποφύγετε τον τεχνικό επισκευών πλυντηρίων για καιρό!

Καθαρίζουμε τα υπολείμματα φαγητού από τα σκεύη

Σφουγγάρι κάτω από την βρύση

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι απλώς να σκουπίσουμε τα σκεύη και να πετάξουμε τα υπολείμματα τροφών. Δε χρειάζεται να τα ξεπλύνουμε καθώς τα απορρυπαντικά χρειάζονται τα σωματίδια των τροφών για να είναι αποτελεσματικά.

Δε φορτώνουμε υπερβολικά το πλυντήριο

Όταν “μπουκώνουμε” το πλυντήριό μας, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να σπαταλάμε ενέργεια και νερό. Τα σκεύη μας δεν καθαρίζονται σωστά αν έχει υπερφορτωθεί το πλυντήριο και χρειάζονται πάλι πλύσιμο. Επίσης, κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε βλάβη με το στοίβαγμα στυλ “τέτρις”. Και βλάβη σημαίνει αυτόματα πως θα χρειαστούμε επισκευαστή πλυντηρίου!

Σωστή τοποθέτηση των σκευών

Τοποθέτηση πιάτων στο πλυντήριο πιάτων

Αφού αναφέραμε το στυλ “τέτρις”, ας εξηγήσουμε πως δε χρειάζεται να παίζουμε παιχνίδι κάθε φορά που θέλουμε να πλύνουμε πιάτα και ποτήρια. Χρειάζεται να γνωρίζουμε πως στο πάνω συρτάρι βάζουμε ποτήρια και κούπες, ενώ κάτω πιάτα και κατσαρόλες (με τη μεριά της κοιλότητας προς τα κάτω). Φυσικά πρέπει να ελέγχουμε πάντα αν εμποδίζει κάποιο σκεύος τους εκτοξευτήρες νερού.

Χρησιμοποιούμε ειδικό αλάτι και λαμπρυντικό

Το σκληρό νερό μπορεί να φθείρει τόσο το πλυντήριό μας όσο και τα σκεύη μας. Θα έχετε παρατηρήσει πως μερικές φορές τα ποτήρια παρότι είναι καθαρά είναι θαμπά. Ή ακόμα μπορεί να βρούμε υπολείμματα από τα τοιχώματα του πλυντηρίου στα σκεύη. Για να γλιτώσουμε τα άλατα που δημιουργούνται πρέπει να βάζουμε πάντα ειδικό αλάτι και λαμπρυντικό.

Καθαρισμός φίλτρου

Το φίλτρο ενός πλυντηρίου πιάτων συγκρατεί τυχόν υπολείμματα τροφών και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να το καθαρίζουμε πολύ τακτικά. Ο καθαρισμός του και η απολύμανσή του είναι πραγματικά παιχνιδάκι! Αρκεί να βάλουμε απορρυπαντικό στη θήκη του πλυντηρίου και να  διαλέξουμε το πρόγραμμα με την υψηλότερη θερμοκρασία. Βάζουμε το πλυντήριο σε λειτουργία χωρίς σκεύη και είμαστε έτοιμοι. Αν το παραλείψουμε, θα προκληθεί φθορά στο πλυντήριό μας και θα είναι απαραίτητο να επισκευαστεί.

Συσκευές που κρατάνε για χρόνια

Πλυντήριο πιάτων

Αυτά είναι μερικά από τα μυστικά για τη σωστή χρήση ενός πλυντηρίου πιάτων. Γνωρίζουμε πως όσο φροντίζουμε τις συσκευές μας, τόσο αυτές θα συντηρούνται σωστά με την πάροδο του χρόνου. Εύκολα και γρήγορα λοιπόν μπορούμε να γλιτώσουμε φθορές άρα και τυχόν επισκευές οικιακών συσκευών που ενδεχομένως να προκύψουν.