Διατροφή

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος ή καζεΐνη για μετά την προπόνηση;

Όλοι οι αθλητές που ασχολούνται με την ενδυνάμωση του μυϊκού τους συστήματος και θέλουν να πετύχουν αύξηση του μυϊκού όγκου γνωρίζουν ότι η λήψη πρωτεΐνης είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Είναι απαραίτητη. Η πρωτεΐνη είναι το βασικό συστατικό στοιχείο των μυών και χωρίς αυτήν δε μπορεί να επιτευχθεί μυϊκή ανάπτυξη. Το πρόβλημα είναι ότι σπανίως αρκεί η διατροφή, για να προσλάβει ένας αθλητής όλη την ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται για την αύξηση του μυϊκού του όγκου. Για να πετύχει καλά αποτελέσματα, θα πρέπει να λάβει και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής. Το θέμα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι αθλητές είναι ότι δεν γνωρίζουν με ακρίβεια ποιο ακριβώς είδος πρωτεΐνης πρέπει να πάρουν. Η αλήθεια είναι ότι κάθε πρωτεΐνη έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και χρησιμεύει σε διαφορετικές φάσεις της προπονητικής διαδικασίας.

Καζεΐνη

Η καζεΐνη, η οποία αποτελεί υποπροϊόν του γάλακτος στη μετατροπή του σε τυρί, είναι μια από τις αποτελεσματικότερες πρωτεΐνες λόγω του αργού ρυθμού της πέψης της, ο οποίος αποτρέπει τον καταβολισμό και θα σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο πλήρεις. Έτσι, θα μπορείτε να φάτε περισσότερο και να αυξήσετε επομένως το βάρος σας. Το οποίο θα μετατραπεί σε μυϊκή μάζα και όχι σε λίπος, αν η λήψη της πρωτεΐνης συνδυαστεί με εντατική προπόνηση βαρών. Είναι πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας επειδή έχει μεγάλη συγκέντρωση των απαραίτητων αμινοξέων. Επίσης συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας μετά το γεύμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό συμβαίνει λόγω του αργού ρυθμού απορρόφησής της.

 

Bbclub.gr -Πρωτεΐνες Όγκου - Συμπληρώματα Διατροφής - Casein

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχει υψηλή συγκέντρωση αμινοξέων, χωνεύεται εύκολα και συντελεί στην αύξηση των μυών γρήγορα και εύκολα πάντα με προσήλωση στο στόχο μέσω της γυμναστικής με βάρη. Είναι το πιο σημαντικό συμπλήρωμα διατροφής για την ώθηση της πρωτεϊνικής σύνθεσης και πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά την προπόνηση. Το γεγονός της γρήγορης απορρόφησής της συμβάλλει αφενός στην υψηλή πρωτεϊνοσύνθεση, όμως από την άλλη έχει ως αποτέλεσμα την αποθήκευσή της ως λίπους αν δεν καταναλωθεί αμέσως μετά την προπόνηση.

 

Bbclub.gr -Πρωτεΐνες Όγκου - Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος Isolate Whey Choco

Το θέμα που παραμένει είναι τι πρέπει να κάνει ο αθλητής το βράδυ. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, όταν ο άνθρωπος εκ των πραγμάτων παραμένει νηστικός, η συγκέντρωση της πρωτεΐνης πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Για αυτό το λόγο, προτείνεται η κατανάλωση καζεΐνης πριν τον ύπνο. Επειδή έχει αργή απορρόφηση, διατηρεί τα επίπεδα των αμινοξέων σε ικανοποιητικό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μόνη της η καζεΐνη δεν αρκεί για αποδοτική πρωτεϊνική σύνθεση. Ιδανική για αυτόν το στόχο είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσλαμβάνεται πριν τον ύπνο αν δεν έχετε πάει προπόνηση. Αφού με αυτόν τον τρόπο θα αποθηκευτεί σε λίπος. Συνεπώς, το καλύτερο είναι να συνδυάζετε τις δύο πρωτεΐνες όγκου ή να πηγαίνετε αργά το βράδυ στο γυμναστήριο. Οπότε να παίρνετε την πρωτεΐνη ορού γάλακτος μετά την προπόνηση και πριν κοιμηθείτε. Δείτε περισσότερα για τα συμπληρώματα διατροφής στο BBCLUB