Μόδα

Περιποίηση γένια: 4 μύθοι που οδηγούν σε μια γενειάδα που δε θες να έχεις.

Η γενειάδα είναι hot. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι είναι πιο πιθανόν να ανήκεις στους άντρες που έχουν ή θέλουν να αποκτήσουν γενειάδα παρά σε αυτούς που προτιμούν το ξυρισμένο look. Το θέμα, όμως, είναι ότι ως στόχος η όμορφη και πλούσια γενειάδα δεν είναι τόσο απλός όσο ακούγεται. Η περιποίηση στα γένια είναι ένα σύνθετο ζήτημα και σίγουρα θα έχεις ακούσει διάφορες συμβουλές για αυτό. Κάποιες από αυτές είναι σωστές και αποτελεσματικές και κάποιες άλλες καθόλου. Γενικά, υπάρχουν διάφοροι μύθοι για το πώς πρέπει να περιποιείσαι τα γένια σου και τι μπορείς να περιμένεις από αυτή την περιποίηση. Επειδή, λοιπόν, δεν είναι όλες οι συμβουλές σωστές και αποδοτικές, καλό είναι να ξέρεις πότε και τι πρέπει να κάνεις.

Μύθος 1ος: Όλοι οι άντρες μπορούν να αποκτήσουν μακριά και πλούσια γενειάδα

Δυστυχώς, δεν μπορούν όλοι οι άντρες να έχουν πυκνά και υγιή μούσια. Σε κάποιους, η τρίχα είναι πολύ λεπτή, με αποτέλεσμα όταν η γενειάδα μακρύνει να μοιάζει απεριποίητη και θαμπή. Αν η τρίχα σπάει στις άκρες και δείχνει πολύ ατίθαση, τότε ίσως είναι καλύτερα να υιοθετήσεις ένα διαφορετικό look με πιο κοντά γένια που θα δείχνουν πιο ταιριαστά πάνω σου.

άνδρας με μούσι στο νερό

Μύθος 2ος: Πρέπει να βάζεις λάδι για γένια κάθε μέρα

Σίγουρα, το λάδι για γένια είναι βασικός όρος της περιποίησης στη γενειάδα. Όμως, δεν είναι απαράβατος κανόνας ότι πρέπει να το εφαρμόζεις κάθε μέρα. Αν το δέρμα στο πρόσωπό σου είναι λιπαρό, τότε το λάδι θα το κάνει ακόμα πιο λιπαρό και οι τρίχες θα έχουν μια καθόλου ελκυστική λάμψη πάνω τους. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να δοκιμάσεις ένα λάδι για γένια ειδικό για λιπαρά πρόσωπα ή να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο προϊόν, όπως το balm ή το conditioner μετά το λούσιμο.

άνδρας με μούσι στην παραλία τον χειμώνα

Μύθος 3ος: Πρέπει να δώσεις στη γενειάδα από νωρίς το σχήμα της

Ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς άντρες είναι ότι μένουν κενά στη γενειάδα που δε γεμίζουν με τίποτα. Αυτό συμβαίνει επειδή απλά το συγκεκριμένο σημείο δεν έχει τριχοφυΐα, όμως υπάρχει λύση και σίγουρα δεν είναι το να τριμάρεις τα μούσια αμέσως μόλις μεγαλώσουν λίγο. Άφησέ τα πρώτα να μακρύνουν περίπου 4-5 εκατοστά και μετά θα μπορείς να εκτιμήσεις την κατάσταση και να δώσεις στη γενειάδα το σχήμα που θα την κάνει να φαίνεται πιο πυκνή και υγιής.

ανδρας ποζάρει

Μύθος 4ος: Μη χτενίζεις τη γενειάδα

Το χτένισμα σηκώνει πολλή κουβέντα, γιατί όντως δεν είναι πάντα επωφελές για τη γενειάδα σου. Αν πάρεις μια οποιαδήποτε βούρτσα και απλά αρχίσεις να τραβάς με μανία τα μούσια, το πιο πιθανό είναι ότι πολλά θα σου μείνουν στο χέρι. Από την άλλη, αν δεν τη χτενίζεις καθόλου, το λάδι ή το balm δεν θα απλώνονται ομοιόμορφα και γενικά οι μπερδεμένες τρίχες θα μοιάζουν απεριποίητες. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια ειδική χτένα με ξύλινα δόντια, με την οποία θα περάσεις απαλά τα μούσια, αφού προηγουμένως έχεις εφαρμόσει balm ή conditioner. Έτσι, η γενειάδα θα δείξει πιο πυκνή.

ανδρας με καπέλο κοιτάζει την κάμερα