κοσμηματα swarovski Μόδα

Κοσμήματα με Swarovski: 5 ενδιαφέροντα στοιχεία που σίγουρα δεν γνωρίζατε

Όλοι γνωρίζουμε τα κοσμήματα με Swarovski, οι περισσότερες μάλιστα γυναίκες σίγουρα έχουμε τουλάχιστον από ένα. Δαχτυλίδια, κολιέ, σκουλαρίκια, καρφίτσες και βραχιόλια σε πρωτότυπα σχέδια και χρώματα είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Αυτά τα γοητευτικά μικρά κομμάτια κάθε εμφάνισης καταφέρνουν να δώσουν έναν ξεχωριστό αέρα στο look και να ταιριάξουν με πολλά διαφορετικά στυλ ανάλογα με αυτό που μας εκφράζει. Πόσο καλά γνωρίζετε, όμως, αυτά τα κρύσταλλα; Νομίζετε ότι πρόκειται για πολύτιμους λίθους ή ότι είναι αποτέλεσμα της επεξεργασίας των κοσμημάτων τα τελευταία χρόνια; Ξέρετε από πού ξεκίνησαν και γιατί τα μπερδεύουμε με τα διαμάντια; Διαβάστε παρακάτω 5 αξιοπερίεργα στοιχεία και θα εκπλαγείτε!

Τα κρύσταλλα Swarovski δεν προέρχονται από φυσική πηγή

Είναι αλήθεια ότι τα κοσμήματα με Swarovski είναι πιο ακριβά από τα κοσμήματα χωρίς κάποια πέτρα πάνω, οπότε πολλοί πιστεύουν ότι τα κρύσταλλα αυτά εμφανίζονται στη φύση και έπειτα υπόκεινται σε επεξεργασία, όπως για παράδειγμα τα διαμάντια. Ωστόσο, τα κρύσταλλα Swarovski διαφέρουν από τις ημιπολύτιμες και πολύτιμες πέτρες στο ότι κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από τον άνθρωπο.

Τα Swarovski είναι ακριβά επειδή η κατασκευή τους είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη

Ο λόγος που τα κοσμήματα Swarovski είναι ακριβότερα από τα κοινά κοσμήματα (αλλά πάντως πολύ φθηνότερα από οποιονδήποτε φυσικό πολύτιμο λίθο) είναι επειδή αποτελούν καινοτομία της επεξεργασίας του γυαλιού με πολύ εξελιγμένες τεχνικές. Πρόκειται ουσιαστικά για το συνδυασμό γυαλιού με κρύσταλλο με υψηλής ποιότητας υλικά, τα οποία λαμβάνουν σχήμα και όψη χάρη σε μηχανήματα ακριβείας που φροντίζουν κάθε πλευρά του κρυστάλλου να είναι πανομοιότυπη με τις υπόλοιπες. Μπορεί, λοιπόν, να είναι τεχνητά, αλλά αυτό δεν τους στερεί σε τίποτα την τεράστια αξία τους.

swarovski

Τα Swarovski δημιουργήθηκαν στην Αυστρία το 1892

Η τεχνική που δημιουργεί αυτά τα εκτυφλωτικά λαμπερά κρύσταλλα σε δεκάδες χρώματα και εκλεπτυσμένα σχέδια ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1892 από τον David Swarovski στην Αυστρία, ο οποίος χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά τον ηλεκτρισμό, για να κόψει το γυαλί, κατάφερε να φτιάξει «διαμάντια για όλους», όπως ο ίδιος τα χαρακτήριζε.

Τα κοσμήματα με Swarovski έχουν φορεθεί από τις μεγαλύτερες σταρ

Το γεγονός ότι τα Swarovski δεν είναι τόσο ακριβά όσο τα διαμάντια δεν εμπόδιζε τους μεγαλύτερους σταρ να τα φορέσουν διαχρονικά ως σύμβολο πολυτέλειας. Μερικές από τις γνωστότερες ηθοποιούς που τα προτίμησαν όχι μόνο στις ιδιωτικές τους εμφανίσεις αλλά και σε ταινίες τους είναι η Marlene Dietrich, η Marilyn Monroe και η Audrey Hepburn.

Τα Swarovski λάμπουν σαν διαμάντια

Ένα χαρακτηριστικό των κρυστάλλων Swarovski είναι ότι λάμπουν κυριολεκτικά σαν διαμάντια, κάτι που τα έκανε και τόσο δημοφιλή και διατηρεί τη δημοτικότητά τους ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Η λάμψη αυτή είναι και ένας τρόπος να είστε σίγουροι ότι τα Swarovski σας είναι αυθεντικά.