Αμερικάνικο στύλ κουζίνας Σπίτι

Αμερικανικές ή ιταλικές κουζίνες; Ποιες είναι οι καλύτερες;

Οι πολυτελείς κουζίνες χαρακτηρίζονται από φινιρίσματα υψηλής αξίας και εξαιρετικά προσαρμοσμένα σχέδια για μοναδικά περιβάλλοντα που είναι αρμονικά και όμορφα για να ζείτε σε έναν χώρο, όπου όλα είναι ισορροπημένα.

Διότι μια κουζίνα είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα δωμάτιο όπου μαγειρεύουμε και κάνουμε καθημερινές δουλειές. Είναι ο χώρος όπου δημιουργούμε, εμπνεόμαστε και κάνουμε πιο ενδιαφέρουσα την καθημερινότητά μας.

Στο interior design, οι αμερικάνικες και οι ιταλικές κουζίνες είναι οι πιο δημοφιλείς για τη λειτουργικότητά τους, το απαράμιλλο στυλ τους και την ποιότητα των υλικών τους. Κάθε τύπος κουζίνας βέβαια διαφέρει ουσιωδώς από τον άλλο, καθώς έχει εντελώς ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα κύρια στοιχεία κάθε κουζίνας και ποια ταιριάζει σε εσάς.

Αμερικάνικες κουζίνες

Αμερικάνικο στύλ κουζίνας

Οι αμερικανικές κουζίνες ιστορικά εστίαζαν πάντα στην ανάγκη για μεγάλους χώρους. Κουζίνα χωρίς άνετη νησίδα ή ακόμα και διπλές νησίδες μερικές φορές, ένα ευρύχωρο τραπέζι για το φαγητό, μεγάλα συρτάρια και ντουλάπια και ελεύθερες, μη εντοιχισμένες οικιακές συσκευές που χωράνε τα πάντα δεν υπάρχει στην Αμερική.

Συχνά οι αμερικανικές κουζίνες φτιάχνονται με προσανατολισμό προς τον κήπο ή το μπαλκόνι, ώστε να δημιουργείται μια άνετη αίσθηση. Άλλωστε, οι αμερικάνικες οικογένειες περνούν πολύ χρόνο στην κουζίνα, ως ένα δεύτερο σαλόνι.

Όσον αφορά στα υλικά, το ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο είναι ανθεκτικό στη διάβρωση, χρησιμοποιείται κατά κόρον στις αμερικάνικες κουζίνες. Παρόλο που παλαιότερα προοριζόταν κυρίως για βιομηχανική χρήση, σήμερα κερδίζει έδαφος, λόγω των χρήσιμων ιδιοτήτων του, όπως η αντοχή, η λάμψη και η ομορφιά.

Από την άλλη, για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα χρησιμοποιείται το ξύλο, το οποίο δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Η ζεστασιά και η αυθεντικότητά του συνδέεται με μια σύγχρονη προσέγγιση με πρωτότυπα φινιρίσματα και απροσδόκητα σχέδια που του προσδίδουν το κάτι διαφορετικό.

Ιταλικές κουζίνες

Ιταλική κουζίνα

Η ιταλική φινέτσα συνάντησε την απόλυτη επιτυχία στον σχεδιασμό υψηλού επιπέδου για μια κουζίνα που αποτελεί στολίδι σε ένα σπίτι. Οι ιταλικές κουζίνες έχουν αδιαμφισβήτητο στυλ που χαίρει παγκόσμιας εκτίμησης.

Σε αυτές, το παραδοσιακό συνδυάζεται με το μοντέρνο σε ένα μείγμα υψηλής λειτουργικότητας. Μια ιταλική κουζίνα αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο εκατοστό χώρου και δίνει έμφαση στη χρήση τεχνολογιών αιχμής που κάνουν ευκολότερη κάθε δουλειά. Καμπύλες γραμμές, εύκολα κλεισίματα και έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι είναι τα χαρακτηριστικά μιας κουζίνας σχεδιασμένης στην Ιταλία.

Επιπλέον, το ταλέντο των Ιταλών σχεδιαστών τους δίνει την τόλμη να συνδυάσουν ιδιαίτερα υλικά μεταξύ τους, όπως τον χαλκό, το τσιμέντο και το μάρμαρο δημιουργώντας ένα βιομηχανικό ή ρουστίκ αποτέλεσμα ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Το τι θα επιλέξετε τελικά ανάμεσα στις κουζίνες Αμερικανών και Ιταλών σχεδιαστών έχει να κάνει με το γούστο σας άλλα όχι μόνο. Οι ιταλικές κουζίνες είναι ιδανικές για μικρότερους χώρους, όπου η εργονομία και η ευελιξία είναι το κύριο ζητούμενο. Από την άλλη, οι αμερικάνικες κουζίνες δίνουν εντονότερα την αίσθηση της μεγαλοπρέπειας και του αχανούς.

Μπορείτε να βρείτε τα επόμενα επίπλα της κουζίνας σας στο dreamykitchen.gr