Πάσχα

Όταν η λάμψη κάνει την διαφορά!

Τίποτε δεν μπορεί να είναι πιο μαγικό, μπροστά στην έκρηξη πυροτεχνημάτων στον ουρανό! Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να ξεκολλήσει το βλέμμα του, μπροστά στην λάμψη που προσφέρουν τα πυροτεχνηματα. Για τους περισσότερους, είναι κάτι που τους ταξιδεύει, που τους προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα και αισιοδοξία (πόσο μάλλον στις μέρες μας), ακόμα και να αναδύει ευχάριστες αναμνήσεις του παρελθόντος, προκαλώντας πάντοτε, ένα ελαφρύ χαμόγελο γεμάτο ικανοποίηση στον καθένα από μας. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι, μετά από την παρακολούθηση ενός event πυροτεχνημάτων, μιλούν γι’ αυτά με μια λέξη μόνο. Μαγεία! Και είναι βέβαιο, πως το συναίσθημα της «μαγείας», δεν θα μπορούσε να το προσδώσει κάποιος σε κάτι άλλο περισσότερο, απ’ ότι στα πυροτεχνήματα.

πανεμορφα πυροτεχνηματα στη κερκυρα

Και γιατί η λέξη μαγεία, ανταποκρίνεται καλύτερα στον φανταστικό χώρο των πυροτεχνημάτων; Έχετε παρακολουθήσει ποτέ το βλέμμα ενός μικρού παιδιού όταν βρίσκεται σε χώρο που γίνεται ρίψη πυροτεχνημάτων; Όταν ρίξετε μια απλή ματιά στο αθώο βλέμμα ενός  παιδιού, τότε είναι βέβαιο ότι θα διακρίνετε την μαγεία που πηγάζει από αυτό, μιας και δεν θα μπορούσε να προκληθεί από κάτι άλλο, εκτός από τα πυροτεχνήματα!

Είναι βέβαιο ότι ταιριάζουν σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις, ακόμα και στις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ και events παγκοσμίως, σημαντική θέση έχουν τα πυροτεχνήματα, μιας και χωρίς την δική τους λάμψη, κανένα μεγάλο event ή φεστιβάλ, δεν θα είχε την δική του. Απ’ την άλλη πλευρά, για όποιον θέλει να ζήσει σε μια μοναδική στιγμή της ζωής του, όπως για παράδειγμα ένας γάμος, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεν θα μπορούσε να του μείνει αξέχαστο, αν δεν υπήρχε ένα mini show πυροτεχνημάτων. Στις μικρές και στις μεγάλες εκδηλώσεις, πάντα δίνουν το παρών, κι όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν χάνουν την αίγλη τους! Απλά γίνονται ολοένα και καλύτερα, σχηματίζοντας περισσότερα και ομορφότερα σχέδια στον ουρανό από κάθε άλλη φορά, με μια τεράστια γκάμα χρωμάτων να ανοίγεται στον ορίζοντα, αφήνοντας μικρούς και μεγάλους, μαγεμένους από το όλο concept.

Στην χώρα μας, ρίψη από αμέτρητα πυροτεχνήματα όλοι μας συχνά πυκνά έχουμε παρακολουθήσει. Τα περισσότερα είναι σίγουρα όταν είναι παραμονή πρωτοχρονιάς, όπου οι περισσότεροι δήμοι των μεγαλουπόλεων, σε συνεργασία με εξειδικευμένους κατασκευαστές πυροτεχνημάτων, δημιουργούν μια απίστευτη ατμόσφαιρα κατά την αλλαγή του έτους και στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας στους παρευρισκόμενους.

Εννοείται, πως δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το καρνέ, οι ατελείωτες βολές πυροτεχνημάτων, κατά την διάρκεια της τελετής λήξης των Αποκριών, με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου. Ειδικά στην πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας, κάθε χρόνο, τα πυροτεχνήματα πέφτουν βροχή και το λιμάνι με τους λιλιπούτειους καρναβαλιστές, γεμίζει χρώματα και φως!

Στις μέρες μας, ο κόσμος στις στιγμές που είναι σημαντικές γι’ αυτόν, όπως ο γάμος, τα πυροτεχνήματα μπορούν να του δώσουν την λάμψη και την αίγλη που πρέπει να έχει, έτσι ώστε η ανάμνηση από αυτόν να μην σβήσει ποτέ από την μνήμη μας, αλλά κι από την μνήμη των καλεσμένων μας, αφού σίγουρα θα έχουν να μιλάνε γι’ αυτόν!

Ο χορός των πυροτεχνημάτων είναι μαγικός και τον κάνει ακόμα καλύτερο και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τα δίχτυα τους!