Μόδα

Φθινοπωρινό μανικιούρ: 7 μυστικά για να σας κρατήσει περισσότερο

Το φθινόπωρο δεν έχουμε καλύτερο από το να βλέπουμε τα νύχια μας όμορφα βαμμένα σε ξεχωριστές, φθινοπωρινές αποχρώσεις και σχέδια. Το φθινοπωρινό μανικιούρ είναι ένα υπέροχο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας, για να βλέπουμε τα χέρια μας και να χαμογελάμε. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα. Το φθινοπωρινό μανικιούρ δεν κρατάει όσο θα θέλαμε. Λίγο ο ιδρώτας, λίγο το ότι είμαστε συνεχώς έξω, λίγο η θάλασσα και η άμμος, τα νύχια σπάνε και το βερνίκι ξεφλουδίζει. Φυσικά, η λύση δεν είναι να κάνουμε μέρα παρά μέρα μανικιούρ, αλλά το να προσέχουμε τα νύχια μας και να ακολουθήσουμε τα παρακάτω μικρά μυστικά που θα μας βοηθήσουν να τα βλέπουμε για περισσότερο να λάμπουν.

Διπλή στρώση βάσης

Ένα μεγάλο πρόβλημα το φθινόπωρο είναι ότι τα νύχια γίνονται αδύναμα και σπάνε. Για να τα δυναμώσουμε, μπορούμε να τους περάσουμε διπλή στρώση βάσης, έτσι ώστε να παχύνουν και να μπορέσουν να κρατήσουν το βερνίκι περισσότερο. Αν σας φαίνεται ότι με δύο στρώσεις παχαίνουν υπερβολικά, τότε μπορείτε να βάλετε την επιπλέον στρώση μόνο στις άκρες των νυχιών.

φθινοπωρινο μανικιουρ

Λιμάρισμα

Σίγουρα το φθινοπωρινό μανικιούρ θα κρατήσει περισσότερο, αν έχετε κοντά νύχια, αφού αυτά δεν θα χτυπάνε παντού και δεν θα υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν. Αν, ωστόσο, παραμένετε φανατικές οπαδοί των μακριών νυχιών, τότε καλό θα ήταν να τα λιμάρετε καλά, ώστε να μην έχουν αιχμηρές άκρες.

Στέγνωμα

Το στέγνωμα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στάδιο στο μανικιούρ, αφού αν αυτό γίνει σωστά, το χρώμα θα παραμείνει ανέπαφο στα νύχια περισσότερο. Ιδανικά φυσήξτε τα με κρύο και όχι με ζεστό αέρα και αφήστε τα να στεγνώσουν για δύο ώρες.

Κρύο νερό

Αφού έχουν περάσει 20 λεπτά από το τελευταίο στρώμα, αφήστε να τρέξει κρύο νερό πάνω από τα νύχια σας. Βέβαια, προσέξτε μετά να μην τα σκουπίσετε με πετσέτα, διότι, όπως είπαμε, το μανό στεγνώνει τελείως, αφού περάσουν δύο ώρες.

Διπλή στρώση βερνικιού

Πολλές γυναίκες, για να ξεμπερδεύουν γρήγορα, εφαρμόζουν μία παχιά στρώση βερνικιού πάνω στο νύχι. Όμως τελικά αυτή η πρακτική έχει ως αποτέλεσμα να μη στεγνώνει ποτέ το βερνίκι και να μην είναι αρκετά σταθερό. Καλό είναι, λοιπόν, να περάσετε τα νύχια σας με δύο λεπτές στρώσεις βερνικιού που θα στεγνώσουν γρηγορότερα και θα είναι ανθεκτικότερες.

Ενυδάτωση

Τα νύχια χρειάζονται ενυδάτωση, ακόμα και όταν είναι βαμμένα. Το πρώτο βήμα είναι να τα  έχετε ενυδατώσει καλά πριν τα βάψετε. Το να τα μουλιάζετε κάθε 2-3 μέρες σε ελαιόλαδο είναι ό,τι πιο ευεργετικό μπορείτε να τους προσφέρετε. Αφού τα βάψετε, μπορείτε να συνεχίσετε να τα περνάτε με ελαιόλαδο ή με το ειδικό λάδι ενυδάτωσης που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Ενυδατωμένα νύχια είναι και πιο γερά νύχια, με αποτέλεσμα να διατηρούν το φθινοπωρινό σας μανικιούρ για περισσότερο.

Φθινοπωρινό Μανικιούρ