υλικα για νυχια Μόδα

Υλικά για νύχια: όσα χρειάζεστε για μανικιούρ στο σπίτι

Αν είστε από τις γυναίκες που προτιμούν είτε για οικονομικούς είτε για άλλους λόγους το μανικιούρ στο σπίτι χωρίς τεχνίτρια, τότε καλό είναι να γνωρίζετε ποια υλικά για νύχια θα χρειαστείτε. Το μανικιούρ που κάνετε μόνες σας μπορεί να είναι εξίσου καλοφτιαγμένο και εντυπωσιακό με αυτό μιας τεχνίτριας, αρκεί να έχετε την υπομονή και σταθερά χέρια, ώστε να δημιουργήσετε ένα αποτέλεσμα που όχι μόνο θα εντυπωσιάζει αλλά και θα απηχεί πλήρως τα γούστα σας. Ενημερωθείτε, λοιπόν, για όλα τα υλικά για νύχια που θα χρειαστείτε και αφιερώστε κάθε εβδομάδα λίγο χρόνο στον εαυτό σας και την ομορφιά σας. Παρακάτω, θα διαβάσετε για τα βασικότερα σύνεργα για ένα τέλειο μανικιούρ, εκτός φυσικά από το βερνίκι που αποτελεί πάντα τη νούμερο ένα προτεραιότητα όλων των γυναικών και δε λείπει ποτέ!

Ψαλιδάκι

Αν θέλετε να κάνετε ένα ολοκληρωμένο και αψεγάδιαστο μανικιούρ, τότε θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ψαλιδάκι, με το οποίο θα αφαιρέσετε τα πετσάκια γύρω από το νύχι, ακριβώς όπως κάνουν οι τεχνίτριες. Για να το πετύχετε αυτό εύκολα, ανώδυνα και χωρίς τραυματισμούς, καλό είναι να έχετε μουλιάσει προηγουμένως για μερικά λεπτά τα χέρια σας σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και σαπούνι, ενώ μπορείτε να προσθέσετε και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, κρέμα ή γάλα, για να ενυδατώσετε τους ιστούς. Μια άλλη εναλλακτική είναι να εφαρμόσετε γύρω από τα νύχια σας το ειδικό τζελ που μαλακώνει τα πετσάκια. Αν δεν αισθάνεστε άνετα με την ιδέα να κόψετε λίγο από το δέρμα σας, τότε μπορείτε απλώς να σπρώξετε τα πετσάκια προς τα κάτω με το ειδικό ξυλάκι.

υλικά για νύχιαΛίμα

Η λίμα αποτελεί ένα από τα βασικότερα σύνεργα του μανικιούρ, αφού έτσι θα δώσετε το σχήμα που θέλετε στα νύχια σας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη λίμα ανάλογα με τον τύπο του νυχιού σας. Όσο πιο χοντρό και σκληρό είναι το νύχι σας, τόσο πιο σκληρή πρέπει να είναι και η λίμα, διότι διαφορετικά θα παιδεύεστε για ώρα χωρίς να καταφέρνετε να διαμορφώσετε τα νύχια σας. Από την άλλη, αν τα νύχια σας είναι μαλακά και λεπτά, τότε μια σκληρή λίμα μπορεί να τα βλάψει. Θυμηθείτε να λιμάρετε τα νύχια σας προς μία μόνο φορά, ώστε να μην αδυνατίσετε την εξωτερική στοιβάδα τους. Ένα δείγμα για το αν λιμάρετε σωστά τα νύχια σας είναι η άσπρη σκόνη. Η μεγάλη ποσότητα άσπρης σκόνης μετά από κάθε κίνηση υποδεικνύει είτε ότι η λίμα δεν είναι αυτή που ταιριάζει στον τύπο του νυχιού σας είτε ότι οι κινήσεις σας είναι πολύ έντονες.

Base και top coat

Δύο από τα βασικότερα υλικά για νύχια είναι το base και το top coat. Η βάση εγγυάται ότι το βερνίκι δεν θα απορροφηθεί από την άνω στοιβάδα του νυχιού, με αποτέλεσμα να το κιτρινίσει, ενώ το προστατευτικό που εφαρμόζεται πάνω από το βερνίκι έχει διπλή λειτουργία. Από τη μία κάνει τα νύχια να φαίνονται πιο λαμπερά και γυαλιστερά και από την άλλη σταθεροποιεί το βερνίκι και το προστατεύει από αλλοιώσεις και θαμπάδες.

Πηγή: Creativegroup.gr