Konstantaras.net -Χειροποίητα Έπιπλα Σπίτι

Ξύλινα έπιπλα: τα 5 κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι

Το ξύλο αποτελεί από την αρχαιότητα ένα από τα βασικότερα υλικά της επιπλοποιίας που δημιουργεί εξαιρετικής ποιότητας χειροποίητα έπιπλα που μπορούν να μας συντροφεύουν για μια ζωή. Το ξύλο δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα στα έπιπλα και πάντα επιστρέφει με μεγαλύτερη δυναμική.  Στα σαλόνια, τις τραπεζαρίες, τις κρεβατοκάμαρες και τις κουζίνες αυτό το υλικό φέρνει το κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο χώρος αμέσως γίνεται ζεστός και φιλόξενος. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια το ξύλο κυριαρχεί τόσο πολύ στην εσωτερική διακόσμηση ώστε να προτιμάται ακόμα και σε ακατέργαστη μορφή. Έτσι δηλώνει τη δύναμή του και τη θαλπωρή που πάντα φέρνει μαζί του. Τραπεζάκια στο φυσικό χρώμα του ξύλου, μασίφ λωρίδες οξιάς, ακατέργαστες σανίδες και κομμάτια από δρυ είναι αθάνατα έπιπλα που κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά. Αν αρέσει και σε εσάς το ξύλο, τότε σας προτείνουμε να επενδύσετε στα παρακάτω ξύλινα χειροποίητα έπιπλα που πραγματικά θα μεταμορφώσουν το σπίτι σας!

Τραπεζάκι σαλονιού

Κεντρικό κομμάτι σε όλα τα σαλόνια αποτελεί το τραπεζάκι μπροστά στον καναπέ. Ένα τραπεζάκι σαλονιού από ξύλο είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσετε φυσικό αέρα στο ομορφότερο δωμάτιο του σπιτιού. Μερικές  μαξιλάρες γύρω του σε συνδυασμό με ένα εκκεντρικό χαλί δημιουργούν το απόλυτο κάδρο για τις χειμωνιάτικες αναμνήσεις μας δίπλα στο τζάκι.

Konstantaras.net- Σαλόνια - Τραπεζάκια Σαλονιού Μαντώ2

Τραπεζαρία μασίφ

Η τραπεζαρία μασίφ είναι μια επένδυση ζωής για το σπίτι σας. Κυριαρχεί στο σαλόνι και σαγηνεύει το βλέμμα με την επισημότητα και την καλαισθησία της. Η τραπεζαρία από μασίφ ξύλο ταιριάζει σε όλα τα σαλόνια, είτε είναι μοντέρνα είτε κλασσικά. Δένει υπέροχα με το υπόλοιπο δωμάτιο, ενώ αναδεικνύεται και με διαφόρων ειδών καρέκλες και φωτισμό από πάνω ανάλογα με το γούστο σας. Εν ολίγοις, είναι ένα έπιπλο που μεταμορφώνεται όπως του το ζητήσετε.

Konstantaras.net - Έπιπλα - Τραπεζαρία Μασίφ Ολίβια

Μπουφές

Ο μπουφές είναι ένα εξαιρετικό έπιπλο, για να αναδειχθεί η είσοδος του σαλονιού, γι’ αυτό παλαιότερα ονομαζόταν πάγκος καλωσορίσματος. Με έναν λιτό καθρέφτη από πάνω του το έπιπλο αυτό θα αναδειχθεί στο μέγιστο βαθμό. Αν το ξύλο συνδυαστεί με ένα μοντέρνο καθρέφτη θα κάνει την τέλεια αντίθεση. Ενώ με μερικά επιτοίχια ράφια από πάνω του η γωνιά θα μετατραπεί σε μια αυτοσχέδια μικρή βιβλιοθήκη. Έτσι, ουσιαστικά ο μπουφές έχει διπλή λειτουργία αφού μπορεί να είναι τόσο ένας όμορφος αποθηκευτικός χώρος όσο και ένα καλαίσθητο έπιπλο που αναδεικνύει τη διακόσμηση του σαλονιού.

Βιβλιοθήκη

Η ξύλινη βιβλιοθήκη είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι που πάει το σοφιστικέ χαρακτήρα στο σαλόνι ή το γραφείο σε άλλο επίπεδο. Το ξύλο ως υλικό μπορεί να είναι τόσο ανθεκτικό και στιβαρό ώστε να αντέξει το μεγάλο βάρος των βιβλίων.

Πηγή: Konstantaras.net