Bbbclub.gr - Συμπληρώματα Διατροφής - Αύξηση Μυικού Όγκου Διατροφή

Κρεατίνη ή πρωτεΐνη; Τι είναι καλύτερο για αύξηση όγκου;

Αν ασχολείστε με τη γυμναστική ή συγκεκριμένα το body building, σίγουρα γνωρίζετε τα θαυματουργά αποτελέσματα των συμπληρωμάτων διατροφής στην αύξηση του όγκου, της αντοχής και της μυϊκής ενδυνάμωσης. Αυτά τα συμπληρώματα διατροφής είναι πολλά. Πρωτεΐνες όγκου, αμινοξέα, κρεατίνη, καζεΐνη και η λίστα συνεχίζεται… Τα πιο γνωστά, βέβαια, είναι η πρωτεΐνη και η κρεατίνη, οι οποίες σπάνια λαμβάνονται μαζί.  Ο αθλητής αποφασίζει ποια θα επιλέξει. Αν είστε και εσείς σε ένα αντίστοιχο δίλημμα, τότε πρέπει να γνωρίζετε με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά τους ώστε να πάρετε μια συνειδητή και αποτελεσματική απόφαση.

Πρωτεΐνες όγκου

Οι πρωτεΐνες όγκου είναι πολλές. Η πιο δημοφιλής είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία θεωρείται η πιο φυσική πρωτεΐνη που μεταβολίζεται και χωνεύεται εύκολα. Είναι το πιο σημαντικό συμπλήρωμα διατροφής για την ώθηση της πρωτεϊνικής σύνθεσης και πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά την προπόνηση. Μια άλλη πολύ αποδοτική πρωτεΐνη όγκου είναι η καρνοσίνη. Η καρνοσίνη προσφέρει εξαιρετική δύναμη και αντοχή και συμβάλλει στην ελαστικότητα των μυϊκών ινών, ώστε να μην καταπονούνται εύκολα και να μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμού με την άρση πολλών κιλών στην προπόνηση.

Bbclub.gr -Πρωτεΐνες Όγκου - Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος - Πρωτεινη ορου γαλακτος. MUTANT WHEY 5lbs

Η πρωτεΐνη και οπωσδήποτε η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ένα πιο ήπιο συμπλήρωμα διατροφής. Προτείνεται για μετά την προπόνηση ώστε να επουλώσει δραστικά τους μικροτραυματισμούς που προκαλούνται στις μυϊκές ίνες λόγω της άθλησης και να αυξήσει έτσι τη μυϊκή μάζα. Απαιτεί περισσότερη υπομονή για να δείτε αποτελέσματα. Όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αφού αυτό που τελικά θα πετύχετε θα μπορέσει να διατηρηθεί ακόμα και αν μειώσετε τις ώρες γυμναστικής ημερησίως.

Κρεατίνη

Η κρεατίνη συνίσταται από τρία αμινοξέα, τη γλυκίνη, την αργινίνη και τη μεθειονίνη. Όσοι λαμβάνουν κρεατίνη πετυχαίνουν γρηγορότερα αύξηση μυϊκού όγκου, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται και η αντοχή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες επαναλήψεις και περισσότερα κιλά στο γυμναστήριο, ώστε η μυϊκή ενδυνάμωση να επέλθει με φυσικό τρόπο. Επιπλέον, η κρεατίνη αυξάνει στους μύες τα επίπεδα της ινσουλίνης, η οποία είναι απαραίτητη για την αύξηση της μυϊκής μάζας. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να λαμβάνεται πριν την εκγύμναση και όχι μετά. Τέλος, ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό της κρεατίνης είναι ότι κατακρατά το νερό στους μύες έτσι ώστε να αυξήσει τον όγκο τους.Bbclub.gr -Πρωτεΐνες Όγκου - Κρεατίνη Cybernetics

Το τι θα διαλέξετε να πάρετε ως συμπλήρωμα διατροφής εξαρτάται από τους στόχους που έχετε θέσει. Αν θέλετε να δείτε πολύ γρήγορη και θεαματική αύξηση της μυϊκής σας μάζας αλλά και απώλειας λίπους τότε η κρεατίνη είναι το κατάλληλο συμπλήρωμα για εσάς. Από την άλλη, αν το επιλέξετε, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι απαιτούνται πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Έντονες προπονήσεις με πολλά κιλά για να αξιοποιήσετε όλα όσα σας προσφέρει σε επίπεδο αντοχής η κρεατίνη. Προσοχή στην κατανάλωση νερού. Οι λήπτες κρεατίνης πρέπει να καταναλώνουν τουλάχιστον 3-4 λίτρα νερό ημερησίως. Για τον λόγο να μην προκληθεί πρόβλημα στα νεφρά ή πάθουν αφυδάτωση λόγω της κατακράτησης υγρών στους μύες.