απορρυπαντικα Σπίτι

Θαυματουργά απορρυπαντικά για 6 δύσκολους λεκέδες

Έχει συμβεί σε όλους μας. Να πέσει κάποιος δύσκολος λεκές πάνω στο αγαπημένο μας ύφασμα και να μην ξέρουμε πώς να τον αντιμετωπίσουμε. Τα περισσότερα απορρυπαντικά που κυκλοφορούν στην αγορά μπορούν να καθαρίσουν τις κυριότερες βρομιές, όμως υπάρχει μια λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξουμε. Για να καταφέρουν να το κάνουν, θα πρέπει να δράσουμε με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να τα βοηθήσουμε, ενώ κάποιες φορές χρειάζεται να προσθέσουμε και κάποιο επιπλέον υλικό που σε συνδυασμό με το απορρυπαντικό θα έχει ακόμα πιο επιτυχημένη δράση. Διαβάστε παρακάτω για τους χειρότερους λεκέδες και πώς να τους αντιμετωπίσετε, ώστε να είστε έτοιμοι την δύσκολη ώρα.

Αίμα

Αν πέσει πάνω σε κάποιο ρούχο αίμα, θα πρέπει να το ξεπλύνετε κατευθείαν με κρύο νερό. Στη συνέχεια, αφήστε το να μουλιάσει για ένα τέταρτο σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό, ενώ αν ο λεκές επιμένει μπορείτε να προσθέσετε και αμμωνία για οικιακή χρήση. Μετά, πλύνετέ το κανονικά στο πλυντήριο.

απορρυπαντικα Λάδι

Ο λεκές από λάδι ή ακόμα και βούτυρο είναι αρκετά δύσκολος και απαιτεί συγκεκριμένα βήματα. Πρώτα, πρέπει να βουτήξετε το ύφασμα σε μια λεκάνη με απορρυπαντικό και ζεστό νερό και ύστερα να ταμπονάρετε το σημείο με επιπλέον απορρυπαντικό και να το ακουμπήσετε πάνω σε μια χαρτοπετσέτα που θα απορροφήσει το λάδι.

Καφές

Ο καφές είναι ένας πολύ συχνός λεκές, ο οποίος θέλει συνήθως αρκετά πλυσίματα, για να εξαφανιστεί. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ταμπονάρετε το σημείο του ρούχου με άφθονο υγρό απορρυπαντικό και όχι σε σκόνη, η οποία μπορεί να κάνει το λεκέ πιο μόνιμο. Αν το απορρυπαντικό δεν δείχνει να δρα, τότε ξύδι διαλυμένο σε νερό είναι επίσης μια καλή λύση. Για το τέλος, πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία που αντέχει το ύφασμα και επαναλάβετε μέχρι να εξαφανιστεί η στάμπα.

Κόκκινο κρασί

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εφιάλτης από το να χυθεί κόκκινο κρασί πάνω στο αγαπημένο μας λευκό τραπεζομάντηλο ή πουκάμισο. Οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες, αν θέλετε να φύγει εντελώς ο λεκές. Αρχικά, μουλιάζετε το ύφασμα σε χλιαρό νερό και απορρυπαντικό και έπειτα προσθέτετε στο προβληματικό σημείο αλάτι τρίβοντας απαλά. Το αλάτι θα απορροφήσει το κρασί, όμως δεν αρκεί αυτό. Πρέπει για το τέλος να τοποθετήσετε το ύφασμα πάνω σε χαρτί που θα απορροφήσει το αλάτι μαζί με το λεκέ. Φυσικά, μην ξεχάσετε να πλύνετε το ύφασμα στο πλυντήριο με άφθονο απορρυπαντικό, ενώ, αν τίποτα από τα παραπάνω δεν πετύχει, τότε η χλωρίνη είναι η ύστατη λύση.

απορρυπαντικάΙδρώτας

Το αλάτι είναι αποτελεσματικό και για τα κιτρινίσματα από ιδρώτα που σχηματίζονται στην εσωτερική πλευρά της μασχάλης στα ρούχα. Πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο με απορρυπαντικό, μουλιάστε το σε ζεστό νερό έχοντας βάλει αλάτι πάνω στο συγκεκριμένο σημείο. Θα ασπρίσει μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα.

Ντομάτα

Μόλις πέσει η ντομάτα πάνω στο ύφασμα, καλό είναι να μην της επιτρέψετε να εισχωρήσει στις ίνες του. Πώς θα το πετύχετε αυτό; Αφαιρώντας την περίσσεια του λεκέ με την πίσω πλευρά του μαχαιριού και προσθέτοντας υγρό απορρυπαντικό. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε από τη μέσα πλευρά του ρούχου, ώστε το νερό να παρασύρει το λεκέ προς τα έξω.

Πηγή: Ostrianet.gr