ακρυλικά νύχια Μόδα

Ακρυλικά νύχια: φτιάξε τα μόνη σου στο σπίτι βήμα βήμα

Τα ακρυλικά νύχια είναι μια εξαιρετική λύση που εξαλείφει πολλά προβλήματα, όπως τα εύθραυστα νύχια και την ονυχοφαγία. Αν τα νύχια σου είναι πολύ κοντά, σπάνε εύκολα και αδυνατείς να τα μακρύνεις, όπως διακαώς θέλεις, τότε τα τεχνητά νύχια με ακρυλικό μπορούν να σε βοηθήσουν να δεις επιτέλους τα νύχια σου μακριά και καλοσχηματισμένα. Φυσικά, η καλύτερη λύση είναι να εμπιστευθείς κάποια έμπειρη τεχνίτρια, η οποία θα δημιουργήσει ακρυλικά νύχια που θα μοιάζουν απόλυτα φυσικά, όμως ταυτόχρονα θα έχουν και τη μέγιστη αντοχή.

Αν, όμως, προτιμάς για τους δικούς σου λόγους να φτιάξεις τα ακρυλικά νύχια μόνη σου στο σπίτι, τότε μπορείς να το πετύχεις με αυτό το άρθρο που σε καθοδηγεί βήμα βήμα. Η διαδικασία, βέβαια, είναι απλούστερη σε σχέση με αυτή που ακολουθείται στα ινστιτούτα ομορφιάς, όμως θα σου δώσει μια ιδέα σχετικά με το τι ακριβώς είναι τα ακρυλικά νύχια και πόσο πολύ μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση των άκρων σου και να τους δώσουν άλλον αέρα.

Υλικά

Για τα homemade ακρυλικά νύχια θα χρειαστείς τα ειδικά tips, κόλλα για νύχια, ψαλίδι για tips, ακρυλική πούδρα, λίμα και buffer.

ακρυλικα νυχιαΠροετοιμασία στα φυσικά νύχια

Τα φυσικά νύχια πρέπει να είναι καλά ενυδατωμένα και κομμένα κοντά. Το παν είναι να είναι λιμαρισμένα, ώστε να μην έχουν αιχμές και ακίδες αλλά και να είναι ομοιόμορφα.

Κόλλησε το tip στο νύχι

Βάλε κόλλα πάνω στο tip και εφάρμοσέ το πάνω στο νύχι. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το σημείο να το εφαρμόσεις καλά πάνω στο φυσικό νύχι πιέζοντάς το, ώστε να μη μείνει αέρας από κάτω.

Διαμόρφωσε το tip

Για να διαμορφώσεις το tip στο μήκος και το σχήμα που θέλεις, χρησιμοποίησε τη λίμα. Με το buffer και τη λίμα μπορείς να μειώσεις το πάχος του tip από πάνω, ώστε να μην προκύψει ένα αφύσικο αποτέλεσμα.

ακρυλικα-νυχιαΚόλλα και πούδρα

Αφού δώσεις στα ακρυλικά νύχια το σχήμα και το πάχος που σου αρέσει, πέρνα με κόλλα κάθε tip και βούτηξε τα νύχια σου στην ακρυλική πούδρα. Επανάλαβε για 2-3 φορές και στο τέλος βάλε μια ακόμα στρώση κόλλας.

Μείωση του πάχους

Μετά από αυτή τη διαδικασία τα ακρυλικά νύχια σου θα είναι αρκετά χοντρά. Αφού περάσει τουλάχιστον μισή ώρα και βεβαιωθείς ότι τα υλικά έχουν στεγνώσει εντελώς πάνω στο νύχι, μπορείς να μειώσεις το πάχος, για να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα. Αρχικά, το πολύ πάχος θα μειωθεί με τη λίμα, όμως τις τελευταίες κινήσεις πρέπει να τις κάνεις με το buffer, το οποίο θα σβήσει τις λεπτές γραμμές και θα προχωρήσει τη διαδικασία πιο αργά και προσεκτικά, όπως απαιτείται για το τέλος.

Βάση και βερνίκι

Το δύσκολο μέρος είναι το να δώσεις στα ακρυλικά νύχια το σωστό σχήμα και πάχος με τη λίμα. Αφού το κάνεις, έπειτα συνεχίζεις κανονικά το μανικιούρ σου, δηλαδή βάζεις τη βάση, περιμένεις να στεγνώσει και ύστερα εφαρμόζεις δύο στρώματα από το βερνίκι που έχεις διαλέξει. Ύστερα, το περνάς με το top coat και είσαι έτοιμη!

Πηγή:Creativegroup.gr