Διασκέδαση

Τι είναι τα επιτραπέζια στρατηγικής με μινιατούρες και σε ποιους απευθύνονται

Τα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής με μινιατούρες, είναι επιτραπέζια παιχνίδια στα οποία οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν διάφορες φιγούρες για να προσομοιώσουν μάχες. Το κάθε επιτραπέζιο παιχνίδι έχει τους δικούς του κανόνες και απαιτήσεις. 

 

Οι μινιατούρες επιλέγονται βάση των απαιτήσεων και των σκηνικών ενός παιχνιδιού και σύμφωνα με το αν είναι role playing (RPG). Σε κάποια επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής χρησιμοποιούνται μινιατούρες που αντικατοπτρίζουν τον ήρωα, τα σκηνικά ή τους εχθρούς που πρέπει να πολεμήσουν οι παίκτες. Όλοι μπορούν να έχουν μινιατούρες, είτε έχουν αγοραστεί έτοιμες βαμμένες, είτε τις βάφουν μόνοι τους. Το πιο διαδεδομένο παιχνίδι που τοποθετούνται μινιατούρες στο ταμπλό, είναι η παλιά κλασική Ναυμαχία. Παρακάτω θα μιλήσουμε για σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής που ευνοούν τη χρήση μινιατούρων. 

 

Επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής με μινιατούρες και RPG επιτραπέζια παιχνίδια

 

Υπάρχουν πολλά επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής και role playing που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μινιατούρες. Οι επιλογές στα σχέδια, τη μορφή και τα χρώματα είναι πολλές, και γι’ αυτό κάνουν το κάθε παιχνίδι να μοιάζει ξεχωριστό και συνάμα πιο διασκεδαστικό.

 

Παιχνίδια στρατηγικής με μινιατούρες

  • Warhammer 40.000

    Πρόκειται για το πιο δημοφιλές παιχνίδι στον κόσμο των παιχνιδιών στρατηγικής. Οι παίκτες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κλίνονται να πολεμήσουν σε φανταστικές μάχες και η χρήση μινιατούρας βοηθά στο να προσομοιώσουν αυτές τις μάχες καλύτερα. Τα σκηνικά και οι απαιτήσεις του παιχνιδιού αλλάζουν σύμφωνα με το σενάριο. Οι επιλογές σε μινιατούρες είναι αμέτρητες και το μόνο που μπορεί να περιορίσει έναν παίκτη είναι η φαντασία του.

  • Warhammer Age of Sigmar

    Το Warhammer Age of Sigmar ανήκει στο Universe των Warhammer επιτραπέζιων και οι μινιατούρες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι ίδιες με αυτές του Warhammer 40.000 ή 40k.

  • Star Wars

    Star Wars: X-Wing, Star Wars: Legion και Star Wars: Armada, παιχνίδια στρατηγικής βγαλμένα από τη διάσημη σειρά ταινιών Star wars. Οι επιλογές σε μινιατούρες πολλές και με πολύ ενδιαφέρον. Μινιατούρες Darth Vader, Luke Skywalker, C-3PO, R2D2, Stormtroopers, διαστημόπλοια και σκηνικά, είναι μόλις λίγες από τις πολλές επιλογές που έχετε όταν ξεκινήσετε να παίζετε το συγκεκριμένο παιχνίδι στρατηγικής.

  • Ιστορικά και άλλα παιχνίδια στρατηγικής με μινιατούρες

    Παιχνίδια βγαλμένα από την ιστορία με επικούς πολέμους και μάχες, γίνονται πιο δια δραστικά με μινιατούρες και προσφέρουν ακόμη περισσότερη ευχαρίστηση και διασκέδαση. Ακόμα κι όταν οι μάχες προέρχονται από φανταστικούς κόσμους, οι μινιατούρες μπορούν να ζωντανέψουν το παιχνίδι σας.

  • Παιχνίδια ρόλων με μινιατούρες (RPG)

    Στα παιχνίδια ρόλων σχεδόν πάντοτε χρησιμοποιούνται μινιατούρες καθώς είναι πιο εύκολο για τους παίκτες να βρουν και να ορίσουν τη θέση τους στο πεδίο της μάχης. Ξωτικά, νάνοι, Orcs, ιππότες και δράκοι, παίρνουν τις θέσεις τους στο ταμπλό και η μάχη ξεκινάει. Βουνά και βράχοι μινιατούρες, υψώνονται γύρω από τους ήρωες, ενώ μεγάλα τέρατα αρχίζουν να τους πλησιάζουν. Όλα αυτά μπορούν να ζωντανέψουν μία μάχη ή ένα σκηνικό με τη χρήση μινιατούρων.

Το Warhammer, το Star wars, το Dungeons and Dragons,το Call of Cthulhu και πολλά άλλα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής και ρόλων γίνονται πολύ πιο διασκεδαστικά και δια δραστικά με μινιατούρες. Προμηθευτείτε τις μινιατούρες που χρειάζεστε για το παιχνίδι σας και βρεθείτε μαγικά σε άλλους κόσμους και ιστορικές μάχες από το fantasy shop.