Μετακομιση Σπιτιου

Ο απόλυτος οδηγός μετακομίσεων!

Μόνο στο άκουσμα της λέξης «μετακόμιση», πολλοί από εμάς αρχίζουμε και δεν νιώθουμε καλά. Κάτι κράμπες αρχίζουν να εμφανίζονται από το πουθενά, μια ελαφριά υπερκόπωση δίχως να έχουμε σηκώσει κάτι, η μέση μας αρχίζει και σφίγγει, νομίζοντας πως μας «τσιμπάει» και τα λοιπά. Όμως οι μετακομίσεις και οι μεταφορές δεν είναι δύσκολες και ούτε πρέπει να τις παίρνουμε με φόβο και να τις αποφεύγουμε κάθε φορά που εμφανίζονται μπροστά μας. Εδώ, θα δώσουμε μερικές συμβουλές, για το πώς θα κάνετε την μετακόμισή σας ευκολότερη από ποτέ, χωρίς να το νιώθετε σαν αγγαρεία. Άλλωστε, ο τρόπος είναι αυτός που θα κάνει την διαφορά σε μια μετακόμιση, αφού θα σας εξοικονομήσει τον χρόνο που δεν θέλετε να πάει χαμένος, παραδείγματος χάρη, στο ρεπό σας!

Για κάθε οικογένεια ή φοιτητή και για τον οποιονδήποτε που μετακομίζει, πλέον δεν χρειάζεται να το βλέπει με άσχημο μάτι! Πήγατε, είδατε και βρήκατε το καινούριο σας διαμέρισμα και το μόνο που σας μένει είναι να εγκατασταθείτε εκεί. Πολύ ωραία! Το πρώτο βήμα σε όλες τις μετακομίσεις που γίνονται, είναι να κλείνουμε ή να μεταφέρουμε τους λογαριασμούς του παλιού μας διαμερίσματός, σε αυτό που θα πάμε να εγκατασταθούμε αργότερα. Τηλέφωνο, Internet, ρεύμα και τα λοιπά. Όσο νωρίτερα τα οργανώσουμε αυτά, τόσο το καλύτερο για εμάς, μιας και στο νέο μας χώρο θα τα έχουμε λίγο πριν μπούμε μέσα.

Και αφού κάναμε αυτό, προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η εύρεση αρκετών χάρτινων κουτιών. Μπορούμε να βρούμε αρκετές από αυτές, σε διάφορα super market, αρκεί να το πούμε 1-2 μέρες νωρίτερα, για να μας έχουν κρατήσει μερικές (20 κούτες το λιγότερο), μιας κι αν δεν το ζητήσουμε, τις περισσότερες φορές, δεν θα βρούμε μιας και τις στέλνουν σε ειδικές πρέσες ανακύκλωσης. Άρα προνοούμε για να έχουμε! Επίσης, αγοράζουμε αυτοκόλλητες ταινίες (2 τουλάχιστον), έναν μαρκαδόρο κι αν μπορέσουμε να βρούμε και μπόλικες εφημερίδες για τα εύθραυστα αντικείμενα, θα είμασταν super!

Μετακομίσεις χωρίς τα προαναφερθέντα, δεν γίνονται! Και τώρα που τα έχουμε στα χέρια μας, αρχίζουμε το πακετάρισμα. Αν είμαστε πολλά άτομα στον χώρο, καλό είναι να μοιραστούν οι εργασίες. Ένας θα αναλάβει την περισυλλογή των ρούχων, άλλος τα είδη μπάνιου, άλλος τα είδη κουζίνας (κατσαρόλες, πιάτα κτλ.), άλλος τα διάφορα πράγματα που βρίσκονται στο σαλόνι (μαξιλάρια από καναπέδες, τραπεζάκι σαλονιού κτλ.), για να κερδίσουμε χρόνο. Αν είμαστε μόνοι μας, τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα πιο μπελαλίδικα, όπως τα πιάτα και τελειώνουμε με τα πράγματα που βρίσκονται στην κρεβατοκάμαρά μας.

Σε κάθε κούτα που ολοκληρώνουμε, την ασφαλίσουμε καλά με την ταινία και γράφουμε με τον μαρκαδόρο μας, τον χώρο για τον οποίο προορίζεται η κούτα αυτή (πχ. Κουζίνα). Συνήθως στις μετακομίσεις, αυτό που κουράζει είναι το κουβάλημα. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο στην διάθεσή σας, τότε το καλύτερο είναι να απευθυνθείτε σε μια εταιρία μετακομίσεων, όπου θα κάνουν μια επίσκεψη στον χώρο σας για να εκτιμήσουν την μεταφορά και θα σας δώσουν μια προσφορά. Οι προσφορές είναι αρκετά καλές και συν της άλλης, θα σας τα φέρουν και στο καινούριο σας διαμέρισμα, χωρίς καν να κουβαλήσετε.

Η μετακόμιση πλέον δεν χρειάζεται να μας φοβίζει! Με λίγη σειρά και τάξη, μπορούμε να την κάνουμε τόσο γρήγορα, που θα μας μείνει και χρόνος για ξεκούραση!