διακοσμιση σπιτιου Σπίτι

Διακόσμηση κουζίνας: συμβουλές για μία άνετη και όμορφη κουζίνα

Η κουζίνα, ειδικά στα ελληνικά σπίτια, είναι ένα κάπως παραμελημένο δωμάτιο, αφού η περισσότερη σημασία δίνεται στο σαλόνι, την τραπεζαρία και τις κρεβατοκάμαρες, όπου εκεί αγοράζονται ακριβά έπιπλα και γίνεται προσπάθεια για κομψή διακόσμηση που αποτυπώνει του γούστο κάθε νοικοκυριού. Ωστόσο, η κουζίνα αποτελεί έναν πολύ ξεχωριστό χώρο, αφού εκεί συγκεντρώνεται καθημερινά η οικογένεια και τρώει, ενώ λαμβάνει χώρα και η όμορφη διαδικασία της μαγειρικής που θα δημιουργήσει γευστικά πιάτα για το μεσημεριανό ή το δείπνο. Έτσι, λοιπόν, της αξίζει να διαμορφωθεί σε ένα δωμάτιο με στυλ που θα σας κάνει να μη θέλετε να το αποχωριστείτε. Με αυτές τις συμβουλές θα το καταφέρετε εύκολα και οικονομικά.

Επενδύστε στο φωτισμό

Τοποθετήστε στην κουζίνα σας ενδιαφέρουσες και διαφορών φωτισμών λάμπες. Με πρωτότυπα σχέδια και φωτεινά χρώματα θα δώσετε μια άλλη όψη στο χώρο, ενώ με κάθε είδους φωτισμού θα κάνετε και διαφορετικές εργασίες. Άλλο φωτισμό χρειάζεστε όταν μαγειρεύετε, άλλον όταν τρώτε και άλλον όταν κάθεστε και απλώς χαλαρώνετε πίνοντας τον καφέ σας.

Μην παραμελείτε τους τοίχους

Τη διαφορά σε ένα δωμάτιο δεν την κάνουν μόνο τα έπιπλα. Μην αφήνετε τους τοίχους γυμνούς, γιατί ο χώρος δείχνει ψυχρός. Ένας πίνακας ανακοινώσεων ή ακόμα και ένας μαυροπίνακας, στον οποίο μπορείτε να γράφετε συνταγές, ένα ευφάνταστο χρώμα στον τοίχο ή ακόμα και μια ταπετσαρία σε ένα συγκεκριμένο σημείο θα αναδείξουν μια όμορφη χρωματική παλέτα που θα κάνει την κουζίνα σας πιο εκλεπτυσμένη.

Βάλτε χρώμα παντού

Στο ίδιο μοτίβο, γεμίστε με χρώμα την κουζίνα σας. Εκτός από χρωματιστούς τοίχους μπορείτε να έχετε και χρωματιστά ντουλάπια, μαξιλάρια στις καρέκλες και πετσέτες από ποιοτικά υφάσματα στο τραπέζι ή στους γάντζους.

Κάντε χώρο για τα απαραίτητα πράγματα της κουζίνας

Μια ακατάστατη κουζίνα δεν μπορεί να δείξει όμορφη, όσα υπέροχα έπιπλα και αν της έχετε βάλει. Για να μην είναι ακατάστατη η κουζίνα σας, πρέπει να έχετε χώρο για τα τρόφιμα, τα σκεύη του μαγειρέματος και τα καθαριστικά, τα οποία δεν μοιάζει ωραίο να είναι αφημένα μέσα στη μέση. Συρτάρια, ντουλάπια ακόμα και καλαίσθητα κουτιά μπορούν να επιτελέσουν άψογα τη λειτουργία της αποθήκευσης.

Χρησιμοποιήστε το φαγητό ως διακοσμητικό

Αναρωτιέστε τι διακοσμητικό μπορείτε να βάλετε πάνω στο τραπέζι της κουζίνας; Τα φρέσκα πράγματα είναι πάντα η καλύτερη λύση. Μία πιατέλα με φρούτα ή το δοχείο με τα ζυμαρικά ταιριάζουν τέλεια με το χώρο.

Κάντε τα παράθυρα, τις καρέκλες και το τραπέζι ομορφότερα

Η κουζίνα σας σας μοιάζει βαρετή; Με καινούριες κουρτίνες στα παράθυρα, κομψά μαξιλάρια στις καρέκλες και ένα καινούριο σετ τραπεζομάντηλων και πετσετών το δωμάτιο θα δείχνει εντελώς διαφορετικό.

Καινούρια πιάτα και ποτήρια

Αν στην κουζίνα σας έχετε ανοιχτά ντουλάπια, μια ωραία αλλαγή θα είναι να αγοράσετε καινούρια πιάτα και ποτήρια. Δεν θα χορταίνετε να τα βλέπετε αλλά και να τρώτε σε αυτά.

Η κουζίνα δεν είναι αποθήκη

Μην πέσετε στην παγίδα να βάζετε στην κουζίνα ό,τι σας μοιάζει άχρηστο στο σαλόνι ή την τραπεζαρία. Βάλτε ό,τι δεν χρειάζεστε στην αποθήκη και αφήστε την κουζίνα σας να αναπνεύσει.