concealer Μόδα

Αποστολή “concealer”: Πως να το χρησιμοποιήσετε για εντυπωσιακά αποτελέσματα

Το concealer είναι το απόλυτο όπλο για το μακιγιάζ της γυναίκας καθώς μπορεί να αλλάξει εντελώς την όψη του προσώπου. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, το concealer φωτίζει ένα κουρασμένο πρόσωπο, μπορεί να καλύψει ψεγάδια, να κρύψει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ή να χρησιμοποιηθεί για να φωτίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου που θέλουμε να αναδειχθούν.

Πολλές γυναίκες φοβούνται να χρησιμοποιήσουν ένα concealer γιατί δεν γνωρίζουν πως να το χρησιμοποιήσουν σωστά. Μπορεί να φαίνεται αγχωτική η χρήση του, αλλά μόλις μάθετε τα βασικά και ακολουθήσετε τις σωστές συμβουλές, το concealer θα γίνει ο καλύτερός σας σύμμαχος στο μακιγιάζ!

concealer-2

Βρείτε τη σωστή απόχρωση και τύπο concealer

Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές όσον αφορά τα concealer που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Μην βιαστείτε να κάνετε την αγορά σας! Σκεφτείτε καλά πόση κάλυψη θέλετε να έχει, όπως και να βρείτε τη σωστή απόχρωση για το δέρμα σας. Ο χρυσός κανόνας είναι να επιλέξετε concealer σε κίτρινους τόνους, και μια απόχρωση πιο ανοιχτή από το δέρμα σας. Προσέξτε μην επιλέξετε πολύ ανοιχτές αποχρώσεις γιατί στο τέλος θα μοιάζετε με… ρακούν! Το καλοκαίρι, επειδή μαυρίζει η επιδερμίδα μας από τον ήλιο, προτιμούμε έναν τόνο πιο σκούρο από αυτό που φοράμε τον χειμώνα.

Πότε τοποθετώ το concealer;

Μπορείτε να το τοποθετήσετε στο πρόσωπό σας μετά ή πριν τη βάση του μακιγιάζ (foundation). Αυτό θα εξαρτηθεί από το που θέλετε να το βάλετε. Για τους μαύρους κύκλους, πρώτα θα τοποθετήσετε το concealer, ενώ αν θέλετε να καλύψετε σημάδια ή σπυράκια, τοποθετήστε το πάνω από τη βάση.

Ενυδατώστε σωστά το δέρμα κάτω από τα μάτια

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία για να χρησιμοποιήσετε το concealer σας, είναι απαραίτητο να ενυδατώσετε σωστά το δέρμα κάτω από τα μάτια. Μεγαλώνοντας, το δέρμα μας αφυδατώνεται, και αυτό μπορεί να καταστρέψει το μακιγιάζ μας, όσο καλά κι αν μπορούμε να το κάνουμε. Άρα, πριν το concealer απλώς ενυδατώστε τη περιοχή με μία καλή κρέμα ματιών!

Πως το τοποθετώ;

Σε κάθε βήμα του μακιγιάζ, πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για τη σωστή του χρήση, ούτε αν πρέπει να το απλώνετε με το δάχτυλο ή να προτιμήσετε το πινέλο. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και να δείτε στη συνέχεια τι σας ταιριάζει δοκιμάζοντας διάφορες τεχνικές:

 

  • Κάντε βούλες με το concealer κάτω από τα μάτια, κοντά στις βλεφαρίδες και μια βούλα στην έσω γωνία του ματιού και απλώστε ομοιόμορφα το προιον με ταμποναριστές κινήσεις.
  • Βεβαιωθείτε πως το έχετε απλώσει σωστά. Αν χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας για να το απλώσετε, προτιμήστε τον παράμεσο καθώς ασκεί τη λιγότερη πίεση απ’ όλα τα άλλα δάχτυλα.
  • Αν χρειαστείτε μεγαλύτερη κάλυψη, τοποθετήστε με τον ίδιο τρόπο μια ακόμα στρώση concealer.
  • Για το φινίρισμα, περάστε με μια ελαφριά πούδρα με ανάλαφρες κινήσεις για να “σφραγίσετε” τη στρώση του concealer. Γι αυτό το βήμα, καλύτερα χρησιμοποιήστε ένα παχύ, φουσκωτό πινέλο.